Umirovljenik umro od korone nakon što su ga ‘antivakseri’ nagovorili da napusti bolnicu

Jasmina Grgurić Zanze
1. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenik zaražen koronavirusom završio je u bolnici zbog popriličnih poteškoća s disanjem. No, da napusti zdravstvenu ustanovu nagovorio ga je njegov prijatelj ‘antivakser’. Cijeli događaj je snimljen, a u videu se vidi kako se drugi muškarac svađa s liječnikom koji pacijentu u kolicima pokušava objasniti da to nikako nije dobro za njega. Nažalost, bio je u pravu jer je umirovljenik nekoliko dana kasnije umro.

Joea McCarrona (67) iz Irske oboljelog od Covida iz bolnice Letterkenny 14. rujna “spasio” je talijanski antivakser. No, dva dana kasnije hitno su ga prevezli natrag, jer je imao ozbiljnih poteškoća s disanjem. Preminuo je tjedan dana nakon toga, 24. rujna, piše Daily Mail.

Umirovljenikov prijatelj Antonio Mureddu svađao se s liječnicima kako bi Joea izveo iz bolnice, a čitav je događaj snimio i javno objavio na Twitteru. U videu se jasno vidi da se umirovljenik jedva bori za dah. Unatoč tomu vlasnik restorana i bivši vojnik talijanske vojske mu ponavlja:

“Ako ostaneš ovdje, j**eno će te ubiti, Joe”.

Na snimci se vidi liječnik kako se naginje kako bi razgovarao s Joeom, koji sjedi u invalidskim kolicima teško dišući te ga upozorava da bi napuštanje bolnice moglo biti opasno po njegov život.

“Imate pravo odlučiti što želite, ali mislim da ono što Antonio govori uopće nije u redu. Jedva dišete. Želimo da ostanete kako bi vam pomogli” – govori mu smireno i nenametljivo liječnik.

Antonio mu ponavlja da će ga ubiti te optužuje medicinsko osoblje da je i prije ubijalo ljude.

“Jako sam zabrinut za vas. Želim da ostanete u bolnici. Mislim da je ono što Antonio govori vrlo opasno. Ono što govori je pogrešno i vrlo opasno i mislim da vam ugrožava život” – ponavlja liječnik bezuspješno.

Objašnjava mu da ima tešku bolest i da bi mogao umrijeti, ali da u bolnici ima veće šanse jer će dobiti kisik i svu potrebnu njegu. Na to se opet ubacuje Antonio i opovrgava liječnikove riječi, tvrdeći da oni ‘lažu’:

“Bolje da umre kod kuće nego ovdje… umrijet će s nama” – zaključuje.

Tko su Hrvati koji se protive nošenju maski? Evo što misle stariji od 65!

Nakon što se umirovljenik vratio kući, stanje mu se pogoršalo. Dva dana kasnije, Joe je ujutro u teškom stanju hitno primljen u Sveučilišnu bolnicu Letterkenny. Stavili su ga na respirator i on je u petak preminuo, a da čitavo vrijeme nije došao svijesti.

Antonio je ‘spašavanje’ izveo uz pomoć članova Informacijskog centra općeg prava, a u jednom videu objavljenom nakon što je Joe napustio bolnicu, tvrdio je da je ovaj zatražio njegovu pomoć.

Nakon Joeove smrti, imenovan je visoki policijski službenik koji će voditi istragu o incidentu u bolnici, potvrđeno je u nedjelju.

Njegova 38-godišnja supruga Una u ime obitelji je objavila priopćenje u kojem kritizira postupke njegovih ‘nepromišljenih’ prijatelja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap