Umirovljenik ubio psa letvom, policajci rekli da “nedjeljom ne privode”

Josip Mihaljević
11. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Umirovljeni učitelj iz Rugvice letvom je usmrtio psa svoje susjede koju poznaje cijeli život, navodno jer je zbog njega pao s bicikla. Prema navodima obitelji, umirovljenik je kamenom gađao njihovog sina i rekao da će ga “sravniti sa zemljom”. Kada su vlasnici psa pozvali policiju, dobili su odgovor da “nedjeljom ne privode”.

policia

Foto: Unsplash

Emilija Eder podijelila je priču o svom susjedu, bivšem učitelju u osnovnoj školi u Rugvici, tvrdeći da je s letvom usmrtio njenog par kilograma teškog psa, piše Vecernji.hr.

Ubio im psa i gađao sina kamenom

Psa je na izdisaju Emilijin brat odveo u veterinarsku stanicu, no u osam ujutro su dobili potvrdu da se kujica stara godinu i pol dana nije izvukla.

Pozvali su i policiju, no iz Policijske uprave Dugo Selo dobili su bizaran odgovor kako “nedjeljom ne privode”, navodi Večernji list. Gospođa Eder, koja inače živi u Austriji, kaže da policajci nisu pokupili ni krvavu letvu koja bi poslužila kao dokaz, a u ponedjeljak su joj rekli da “ipak dođe sutra jer je kasno”. Posjetila ih je oko 14 sati.

Bjelovarčanin (67) mora u zatvor zbog krađe hrane: Bio sam gladan!

“Susjedova supruga cijeli je incident snimala mobitelom i smijala se na prozoru, a kada sam vrisnula da je Luna mrtva, nekadašnji poznanik moje majke rekao mi je da mu je to bio cilj”, ispričala je Eder Večernjem listu.

Eder je kazala kako se umirovljenik prijetio njenom sinu i pokušao ga pogoditi kamenom:

“Ne mogu zaboraviti ni kako je mojem izbezumljenom sinu poručio da će ga “sravnati sa zemljom””, dodala je Eder.

Za susjeda pak kaže da je i prije znao prijetiti da će ubiti psa jer mu smeta lavež, no nisu vjerovali da će to doista i napraviti.

“On se zapravo branio od psa”

Supruga umirovljenika ispričala je drugu stranu priče.

Karlovački umirovljenik zbog krađe drva dobio uvjetu kaznu zatvora

“Nazivaju nas monstrumima samo zato što se suprug branio od psa nakon što je zbog njega pao s bicikla. On je dijabetičar i svaki dan, dok se vozi, pas mu popriječi put i krene ga napadati” – ispričala je.

Dodala je kako slične probleme njenom suprugu stvara i drugi pas kojeg Ederi posjeduju, no on je malo veći haski, a ne maleni pomeranac.

“Moj sin ima psa i stvarno nemam ništa protiv životinja, ali njezini psi jednom su čak izvršili nuždu u našem vrtu”, kazala je susjeda.

Tvrdi da ništa nije snimala mobitelom, nego da je u tom trenutku pisala poruku pa joj je mobitel bio pri ruci.

“Moj suprug je godinama radio u osnovnoj školi i svi znaju koliko je pridonio općini. Sada, dok bolujem od raka želuca, ne usudim se otvoriti prozor da mi nešto ružno dovikuju”, zaključuje.

Iz PU zagrebačke su na kraju potvrdili da je kriminalističko istraživanje u tijeku nakon kojeg će odlučiti hoće li se podizati kaznena ili prekršajna prijava.

Umirovljenik ubio psa letvom, policajci rekli da “nedjeljom ne privode”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap