Karlovački umirovljenik zbog krađe drva dobio uvjetu kaznu zatvora

Jasmina Grgurić Zanze
30. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Općinski sud u Karlovcu ovih je dana nepravomoćno osudio 69-godišnjeg umirovljenika koji je prije dvije godine ukrao čak 150 kubika šume te vlasnike time oštetio za 100.000 kuna. Osuđen je na uvjetu kaznu zakona u trajanju šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Foto: Unsplash

Karlovački umirovljenik (69) kriv je jer je u ljeto 2018. godine ukrao čak 150 kubika šume u Ličkoj Jasenici te dvojicu vlasnika time oštetio za 100.000 kuna.

Općinski sud u Karlovcu osudio ga je nepravomoćno na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Lažna braniteljska udovica nezakonito primila 1,3 milijuna kuna mirovine: Slučaj se ponavlja jer je sud pogriješio

“Ubrojivost okrivljenika ničim nije dovedena u pitanje, a prilikom počinjenja kaznenog djela on je postupao sa izravnom namjerom, jer je bio svjestan svog djela i htio njegovo počinjenje. Isto tako, bio je svjestan da je zabranjeno takvo kazneno djelo, a sud mu nije našao nikakvih ispričavajućih razloga, zbog čega ga je i proglasio krivim za kazneno djelo” – obrazložio je Općinski sud u Karlovcu, piše Karlovački portal.

Okrivljenik je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, ali mu je izrečena uvjetna osuda, pa se kazna na koju je osuđen neće izvršiti ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Imajući u vidu sve okolnosti slučaja, Sud smatra da će se takvom kaznom odvratiti okrivljenika od daljnjeg činjenja kaznenog djela, te ostalima uputiti jasna poruka o štetnosti činjenja kaznenih djela i pravednosti kažnjavanja počinitelja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap