Umirovljenik tužio poslodavce zbog gubitka sluha, slučaj mu propao zbog urnebesnog otkrića

Josip Mihaljević
13. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Britanski umirovljenik tužio je svoje bivše šefove, odnosno tvrtku u kojoj je radio, na osnovu toga da je zbog uvjeta rada djelomično ostao bez sluha. Slučaj mu je neslavno propao zbog urnebesnog otkrića, a sada mu prijeti čak kazna zatvora!

rock

Foto: Unsplash

Britanski umirovljenik David Romaine (69) radio je kao inženjer u tvrtci koja proizvodi frižidere. Kada je shvatio da je djelomično izgubio sluh, smatrao je da je to posljedica njegovog radnog mjesta te je odlučio tužiti svoje bivše šefove. Od njih je tražio relativno malen iznos od 5 tisuća funti kako bi pokrio medicinske troškove.

Vozio motore, pjeva i svira u rock bendu

Kao glavni argument naveo je kako se ne bavi nikakvim drugim “glasnim” hobijima i kako je gubitak sluha moguća posljedica čestog ‘zujanja’ raznih uređaja kojima je bio izložen na radnom mjestu.

Ali, onda su odvjetnici otkrili da umirovljenik ima jedan neobičan hobi – ne samo da je umirovljenik ljubitelj motora, nego je i glavni lik u jednom rock bendu gdje svira gitaru i pjeva!

Te su dokaze potkrijepili fotografijama i video zapisima njegovih koncerata, gdje ga se jasno može vidjeti kako svira u kafićima i festivalima sa svojim bendom “The 501’s”.

Foto: David usred jedne sočne (i glasne) solaže na koncertu | Youtube screenshot

Umirovljeniku prijeti zatvorska kazna

Sada ga osiguranje preko kojeg je temeljio svoju tužbu tereti za zloporabu, a umirovljenik bi mogao završiti iza rešetaka. Budući da je na sudu rekao kako se ne bavi nikakvim ‘glasnim’ hobijima, terete ga i za lažno svjedočanstvo.

Sudac je istaknuo kako postoji dovoljno dokaza da je svjedonačnstvo, osim što je bilo lažno, bilo i svjesno – a sve kao dio predstave pomoću kojeg si je htio osigurati neke novce.

“Ovo je jasan slučaj jednostavnog i namjernog laganja suda, jer se jasno dokazalo kako izloženost buci nije bila vezana isključivo uz posao”, kazao je sudac.

Sada mu prijeti i zatvroska kazna, budući da je sudac istaknuo kako bi nekažnjavanje ovakvog ponašanja bila pogrešna poruka svim onim ljudima koji tuže svoje poslodavce u sličnim slučajevima kada je šteta doista bila povezana s radnim mjestom.

 

Umirovljenik tužio poslodavce zbog gubitka sluha, slučaj mu propao zbog urnebesnog otkrića
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap