Umirovljeni branitelj (45) mora platiti 380 kuna jer je brutalno izvrijeđao policiju

Jasmina Grgurić
8. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Potpuno bizarna priča, u kojoj su glavni akteri jedan vrlo mlad umirovljenik i policija, stiže iz Varaždina. Naime, 45-godišnji umirovljeni branitelj D. C. s mirovinom od 6.000 kuna, inače kuhar po zanimanju te očito sa statusom HRVI, elektroničkim je putem poslao poruku koprivničkoj policijskoj postaji. Sadržaj njegovog e-maila toliko je brutalan da je čitava stvar završila na sudu.

Ilustracija: Pixabay

Općinski sud u Varaždinu javno je objavio nepravomoćnu presudu kojom je krivim proglasio 45-godišnjeg umirovljenika D.C. inače razvedenog kuhara s mirovinom od 6.000 kuna, jer je psovao i vrijeđao koprivničke policajce. Riječ je očito o umirovljenom branitelju sa statusom ratnog vojnog invalida.

Nazvao ih srpskom gamadi i nacistima

Povod pomahnitalom pisanju na službeni mail policije bila je ljutnja na koprivničke policajce, jer istraga oko provale u njegovu kuću i vikendicu u Rasinji nije dala nikakve rezultate. Na sudu je pak izjavio da se osjeća krivim zbog vrijeđanja policijskih službenika. Kako mu je odjednom jako žao, zatražio je i što manju kaznu.

Optužni prijedlog protiv njega podnijela je Policijska postaja Koprivnica, a zbog ovog sadržaja kojeg prenosimo iz javno objavljene presude:

Povratak verbalnog delikta? Za komentar na Facebooku dobio 700 kuna kazne!

“Pi*ka vam materina vlaška, svakom vašem članu obitelji i svim vašim poznanicima, stoko lažljiva, svi ste vi samo srpska gamad koja kreira i podcjenjuje a što ste posijali to će te i žnjet, i pi*ka materina svakom policajcu koji tvrdi da ima status branitelja, svi ste vi ku*vini sinovi i korumpirana banda, slikajte se sa svojim kokosarima iz Rasinje i koprivničke županije, je*o pas svakom mještaninu u Rasinji a vi dobro znate koja ide pa se zato gonite go*nari u plavom ništa ste koristi. Načelnik PU KC živi za trenutak kada ćeš biti u živo u debati sa mnom. Ku*vin sine je*o ti pas mater, pi*ku nacističku tebi i svakom podravcu” – napisao je u poruci policiji mlađahni umirovljenik s očitim viškom vremena.

Još je dobro i prošao

Sud ga je proglasio krivim zbog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira: “Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.

Može se reći da je dobro prošao pa mora platiti samo 380 kuna, odnosno 100 maraka kako još uvijek piše u našem zakonu.