Umirovljenik teško napadnut od susjeda koji je glasno partijao, dobit će malu odštetu

Josip Mihaljević
19. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Umirovljeniku je smetalo neprestano kasno-noćno partijanje njegovog susjeda pa mu je šmrkom počeo zalijevati dvorište preko ograde. Susjed je bio pijan pa ga je fizički napao, zbog čega mu mora platiti samo 6.300 kuna odštete.

svađa susjedi

Ilustracija (ne prikazuje događaj iz teksta) | Youtube screenshot

Svjedoci smo većeg porasta nasilja prema starijima, a kako cijeli europski kontinent stari, toga je sve više i u drugim zemljama. Dok neke države pokušavaju starije ljude izdvojiti kao posebno zaštićenu kategoriju i prijestupnicima zapriječiti nešto veće kazne ako ih napadaju, u praksi toga ima vrlo malo.

70-godišnji umirovljenik iz Velike Britanije završio je s krvarenjem u mozgu i slomljenom jabučicom nakon što ga je 35-godišnji susjed Adam fizički napao. Susjedski odnosi su im prije toga mjesecima bili narušeni, jer je umirovljeniku smetalo glasno partijanje do kasno u noć, piše yorkshireeveningpost.co.uk.

Na sudu se moglo čuti kako je umirovljenik u više navrata molio da smanji s bukom, a eskalacija se dogodila u lipnju prošle godine, kada je umirovljenik šmrkom za vodu preko ograde počeo zalijevati susjedovo dvorište u kojem se okupljala glasna ekipa.

Umirovljenik istukao umirovljenicu jer je prala tepih: "Što me špricaš, k**vo jedna"

Vidno pijan, Adam je preskočio ogradu, umirovljenika dva puta šakom udario u lice i onda ga nožnim udarcem opalio u prsa.

Stariji čovjek se vratio u kuću, ali nije mogao zaspati od bolova. Kasnije je pozvana i hitna pomoć koja je ustanovila da ima teže ozlijede. Na sudu je ispričao kako dan danas pati od vrtoglavice i gubitka ravnoteže te da se boji izlaziti iz kuće.

Međutim, iako se radi o fizičkom napadu na slabijeg od sebe, susjed Adam ne mora u zatvor. Dobio je 19 mjeseci uvjetne kazne, mora 15 dana ići na rehabilitaciju, a umirovljeniku je dužan isplatiti 700 britanskih funti, što je oko 6.300 kuna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap