Umirovljenik se posvađao s kćerkom oko ormara pa dobio 15 dana zatvora!

Jasmina Grgurić
7. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Na 15 dana zatvora zbog nasilja u obitelji, a čemu je kumovala ni manje ni više nego svađa oko ormara do koje je došlo još preklani, osuđen je ovih dana jedan bjelovarski 76-godišnji umirovljenik. Pritom je vrijeđao vlastitu kćer te fizički nasrtao na nju i suprugu.

Ilustracija: Pixabay

Općinski sud u Bjelovaru ovih je dana nepravomoćno presudio 76-godišnjem umirovljeniku iz Bjelovara te ga zbog nasilja u obitelji osudio na 15 dana zatvora.

Naime, muškarac je 9. kolovoza 2019. godine oko 10 sati u i ispred obiteljske kuće u Bjelovaru vrijeđao suprugu i kći te fizički nasrtao na vlastitu kći u prisutnosti njenog maloljetnog djeteta, kako navode u presudi.

Sve je počelo jer je trebalo sastaviti jedan ormar

Kćerki je govorio da je glupa i nesposobna, a potom ju je tjerao iz kuće riječima ”Marš van! Udarit ću te!”, pri čemu ju je rukama gurao kroz ulazna vrata kuće na dvorište. Ondje je izvrijeđao i suprugu riječima ”Ti si drolja, kur….., prostitutka. Što se smiješ? Vi ste svi umno poremećeni!”

Umirovljenik (65) premlatio staru majku, dobio samo uvjetnu kaznu

Muškarac je na sudu priznao krivnju i ispričao da se s kćeri posvađao jer je trebalo sastaviti jedan ormar, no svatko je oko toga imao svoje mišljenje, piše Bjelovar.live.

Nakon što ju je izvrijeđao, kći mu je vratila tako što je njemu počela prigovarati oko tog posla. Okrivljeni je tada izgubio živce te kći krenuo psovao i tjerati iz kuće. U takvu situaciju uključila se i njegova supruga pa ni nju nije poštedio od uvreda.

Međutim, za to djelomično krivi i ženu jer je u jednom trenutku dohvatila metlu te mu dršku prijeteći prislonila na trbuh. To je napravila, kazao je, premda zna da je on srčani bolesnik, što ga je još više razljutilo.

Presuda forme radi, jer je zadržan u zatvoru još preklani

O vrijeđanju i psovanju te o fizičkim nasrtajima okrivljenog na sudu svjedočile su i supruga i kći.

Sud je okrivljenom na koncu odredio 15 dana zatvora, što je kazna koju je okrivljeni odradio odmah nakon uhićenja kada je zadržan dva tjedna u zatvoru. Ipak, mnogi smatraju da je za ovakav prekršaj kazna ipak previsoka.

Kod odabira vrste i visine prekršajne sankcije, odnosno izricanja kazne zatvora sud se rukovodio činjenicom da je okrivljenik nasilje ispoljavao prema dva bliska člana obitelji te je u navedenoj situaciji ulagao izvjesnu upornost – stoji u nepravomoćnoj presudi. Okrivljeni je dužan platiti 131,40 kuna na ime troškova prekršajnog postupka, navodi Bjelovar.live.

Umirovljenik se posvađao s kćerkom oko ormara pa dobio 15 dana zatvora!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap