Umirovljenik (65) premlatio staru majku, dobio samo uvjetnu kaznu

Jasmina Grgurić
5. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Stravični čin nasilja dogodio se u Bjelovaru gdje je 65-godišnji umirovljenik pretukao vlastitu majku. Sud mu je izrekao samo uvjetnu kaznu pa iza rešetaka neće završiti. Ozlijede starice okarakterizirane su kao lakše, iako je u bolnicu zaprimljena s prijelomom rebara.

Foto: Pixabay

Umirovljenik S.K. (65) pred Općinskim sudom u Bjelovaru je osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora zbog premlaćivanja vlastite majke, piše Bjelovar.live.

Unuk u Rijeci pretukao baku jer mu je prigovarala da frižider drži predugo otvorenim

Kako stoji u presudi, muškarac je majci, na sreću, nanio samo lakše ozljede. Udario ju je po lijevoj ruci i nozi, a potom odgurnuo zbog čega je pala na pod gdje ju je nogom nastavio udarati po lijevoj strani leđa.

Nesretna žena zaprimljena je u bolnicu s prijelomom rebra s pomakom ulomaka, zadobila je i krvni podljev iznad lijevog koljena, modrice na lijevoj potkoljenici, a od udarca joj je natekao lijevi gležanj.

S obzirom na to da se radi o uvjetnoj osudi, optuženi neće u zatvor ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, na nju ima pravo žalbe. Sud je odlučio i da mora podmiriti troškove kaznenog postupka u iznosu od 2.800 kuna.

Kako naknadno neslužbeno doznaje Bjelovar. live, majka je u međuvremenu preminula. Ozlijede je pri padu znala dobivati i ranije, a ovoga puta je za njih optužila sina, no nije bilo svjedoka. Unatoč takvim okolnostima, državno odvjetništvo ipak je odlučilo podići optužnicu protiv sina oštećene.

Umirovljenik (65) premlatio staru majku, dobio samo uvjetnu kaznu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap