Umirovljenik sa 12.000 kuna mirovine vozio pijan i pod zabranom upravljanja

Jasmina Grgurić Zanze
25. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Za volanom pod utjecajem alkohola i šestomjesečnom zabranom upravljanja policija je uhvatila 55-godišnjeg umirovljenika iz Bjelovara. Sud mu je odredio kaznu od 16.500 kuna, ali ako plati dvije trećine, odnosno 11.000 kuna, smatrat će da je svoje dugove podmirio. Ovom stopostotnom invalidu i dragovoljcu Domovinskog rata mirovina je veća od toga te iznosi 12.000 kuna.

Foto: Mirovina.hr

Umirovljenik iz Bjelovara vozio je pod utjecajem alkohola i šestomjesečnom zabranom upravljanja. Riječ je 55-godišnjem stopostotnom ratnom vojnom invalidu. Zbog ovog prekršaja kazna je 17.100 kuna.

Već imao dvije zabrane vožnje

Kako stoji u presudi bjelovarskog Općinskog suda, muškarac je 18. listopada 2020. godine ”pao” u policijskoj kontroli prometa oko 18.55 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Bjelovaru. Pritom je napuhao 1,12 promila, a zabrana mu je trajala je sve do 4. studenog, piše Bjelovar.live.

Tada je uhićen te je noć morao provesti u policijskoj postaji, na konto čega mu se od kazne odbija 600 kuna za dva dana zadržavanja. Također, izrečena mu je i nova mjera zabrane upravljanja vozilima ”B” kategorije, ovog puta u trajanju od godinu dana.

No, ovo mu nije prvi takav prometni incident, što je već vidljivo iz prve zabrane upravljanja automobilom. Sudac je provjerom u prekršajnoj evidenciji doznao da je okrivljenom u čak dva navrata izrečena zabrana upravljanja u proteklih pet godina. Je li u tim slučajevima razlog bio i alkohol, nije službeno potvrđeno.

Pio pivu, rekao da više neće

Deda iz Međimurja vozio mrtav pijan, policija ga našla jer je vozač iza sve snimio

Ovoga puta okrivljeni umirovljenik se na sudu pokajao te obećao da će ubuduće izbjegavati takve prekršaje. Prije nego je uhvaćen za volanom, kazao je, pio je pivu. Rekao je i da je dragovoljac Domovinskog rata i 100-postotni invalid koji se iznimno otežano kreće, zbog čega mora ponekad upravljati vozilom kako bi obavio neke poslove za osnovne životne potrebe.

Sudska presuda je nepravomoćna i ima pravo žalbe. Ako plati dvije trećine kazne, što je iznos od 11 tisuća kuna, sud će automatski smatrati da je kazna podmirena u cijelosti. S obzirom na to da je u presudi navedeno da okrivljeni ima mjesečnu mirovinu u iznosu od 12 tisuća kuna, to mu ne bi trebao biti preveliki problem.

Copy link
Powered by Social Snap