Deda iz Međimurja vozio mrtav pijan, policija ga našla jer je vozač iza sve snimio

Jasmina Grgurić Zanze
19. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Kada je mrtav pijan sjeo u svoj Opel i započeo ludu slalomsku vožnju po međimurskim cestama na kojima je kroz pet minuta nekoliko puta skoro usmrtio i druge i sebe, 68-godišnjak nije ni slutio da će njegov (samo)ubilački pohod snimiti, a kasnije i medijima poslati vozač iza njega. Da bi stvar bila bolja, policija je putem videa pronašla vozača, kaznila ga novčano i odredila mu da ponovno mora na liječnički pregled.

Umirovljenik iz Međimurja vozio mrtav pijan (Snimak zaslona/emedjimurje)

Snimka (samo)ubilačke vožnje, koja se očito događala pod teškim utjecajem alkohola, dospjela je u medije zahvaljujući vozaču koji je iz automobila iza četiri minute snimao 68-godišnjaka kako juri krivudajući po međimurskim cestama. U te samo četiri minute, “deda” je nebrojeno puta izletio, bilo u suprotni trak ili izvan kolnika, ugrozivši tako i druge i sebe. Pravo je čudo da se nije dogodilo ono najgore, jer je uzastopno kršio sve moguće prometne propise.

Čitatelj je poslao video snimku opasne vožnje portalu emedjimurje, a snimka je stigla i u Policijsku upravu međimursku. Policija je vozača kaznila sa 4.800 kuna i obvezom izvanrednog liječničkog pregleda.

[VIDEO] 96-godišnjak vozio prebrzo, sudac ga oslobodio iz razloga koji slama srce

“Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su kriminalističko istraživanje prometnih prekršaja snimljenih u video zapisu. Istraživanjem je utvrđeno kako je u nedjelju, 16. kolovoza ove godine od 15,35 do 15,40 sati na relaciji Čakovec – Štefanec – Mala Subotica, osobnim automobilom marke „Opel“, čakovečkih registarskih oznaka, upravljao 68-godišnjak s područja općine Donji Kraljevec.

Tijekom opisane vožnje 68-godišnji vozač počinio je nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, zbog čega je sankcioniran izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 4.800 kuna. Ujedno, sukladno odredbama čl. 231. st. 3. spomenutog  Zakona, vozač će se uputiti na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled” – rekli su iz međimurske policije za emedjimurje.

Snimku možete pogledati OVDJE.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap