Deda iz Međimurja vozio mrtav pijan, policija ga našla jer je vozač iza sve snimio

Jasmina Grgurić
19. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Kada je mrtav pijan sjeo u svoj Opel i započeo ludu slalomsku vožnju po međimurskim cestama na kojima je kroz pet minuta nekoliko puta skoro usmrtio i druge i sebe, 68-godišnjak nije ni slutio da će njegov (samo)ubilački pohod snimiti, a kasnije i medijima poslati vozač iza njega. Da bi stvar bila bolja, policija je putem videa pronašla vozača, kaznila ga novčano i odredila mu da ponovno mora na liječnički pregled.

Umirovljenik iz Međimurja vozio mrtav pijan (Snimak zaslona/emedjimurje)

Snimka (samo)ubilačke vožnje, koja se očito događala pod teškim utjecajem alkohola, dospjela je u medije zahvaljujući vozaču koji je iz automobila iza četiri minute snimao 68-godišnjaka kako juri krivudajući po međimurskim cestama. U te samo četiri minute, “deda” je nebrojeno puta izletio, bilo u suprotni trak ili izvan kolnika, ugrozivši tako i druge i sebe. Pravo je čudo da se nije dogodilo ono najgore, jer je uzastopno kršio sve moguće prometne propise.

Čitatelj je poslao video snimku opasne vožnje portalu emedjimurje, a snimka je stigla i u Policijsku upravu međimursku. Policija je vozača kaznila sa 4.800 kuna i obvezom izvanrednog liječničkog pregleda.

[VIDEO] 96-godišnjak vozio prebrzo, sudac ga oslobodio iz razloga koji slama srce

“Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su kriminalističko istraživanje prometnih prekršaja snimljenih u video zapisu. Istraživanjem je utvrđeno kako je u nedjelju, 16. kolovoza ove godine od 15,35 do 15,40 sati na relaciji Čakovec – Štefanec – Mala Subotica, osobnim automobilom marke „Opel“, čakovečkih registarskih oznaka, upravljao 68-godišnjak s područja općine Donji Kraljevec.

Tijekom opisane vožnje 68-godišnji vozač počinio je nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, zbog čega je sankcioniran izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 4.800 kuna. Ujedno, sukladno odredbama čl. 231. st. 3. spomenutog  Zakona, vozač će se uputiti na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled” – rekli su iz međimurske policije za emedjimurje.

Snimku možete pogledati OVDJE.

Deda iz Međimurja vozio mrtav pijan, policija ga našla jer je vozač iza sve snimio
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap