Umirovljenik platio 100.000 eura kako bi na jahti u Jadranu bio što dalje od korone

Jasmina Grgurić Zanze
24. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

Možemo li novcem kupiti sreću i zdravlje? Vjerojatno je odgovor za svakog od nas različit, no oni koji su bezobrazno bogati sigurno bi posvjedočili potvrdno. Tim tragom išao je i jedan umirovljenik koji je mjesečni boravak na jahti platio čak 100 tisuća eura kako bi doslovno otplovio što dalje od korone. Jahtu je na Jadranu zakupio s obitelji i prijateljima na četiri tjedna, s mogućnošću produljenja na još koji tjedan.

Ilustracija: Rawpixsel

Bogati gosti iz stranih zemalja odlučili su platiti pravo bogatstvo kako bi u Hrvatskoj pronašli utočište od korone. Većinom su to starije, vrlo imućne osobe, među kojima je i jedan 70-godišnji Britanac koji je s obitelji i prijateljima zakupio jahtu na mjesec dana. Za plovidbu Jadranom izdvojio je sto tisuća eura, a moguće i više jer je ostavio mogućnost produljenja najma za još koji tjedan.

“On je zakupio jahtu od 27. svibnja do 24. lipnja. Dakle, četiri tjedna s mogućnošću produženja najma za još jedan do dva tjedna. Glavni razlog dolaska – “lock down” u Londonu, bijeg od COVID-19 bolesti. Naime, taj gospodin ima oko 70 godina, spada u rizičnu skupinu, a čuo je da je kod nas sigurno. Došao je s dvije kćeri i prijateljem – kazali su krajem prošlog tjedna iz dubrovačke yachting agencije “Gulet Croatia” za Slobodnu Dalmaciju.

Alternativan način života - kako se umiroviti na kruzeru?

Cijena od sto tisuća eura uključuje četiri tjedna boravka na luksuznoj jahti uz provizije, sve tekuće troškove, hranu i piće. Iznajmljeni gulet dugačak je 28 metara, ima četiri kabine za osmero ljudi, opremljen je za zabavu, ima jet-ski, a posadu čine kapetan, mornar, kuhar i hostesa.

Rezervacija se dogodila u posljednji trenutak, svega 15 dana prije početka plovidbe, što inače nije slučaj. Ovakvi aranžmani dogovaraju se i po godinu dana unaprijed, no korona je sve ubrzala. Vremešni i vrlo imućni Britanac planirao je doći i koji dan ranije, ali to nije mogao učiniti zbog mjera propisanih na granici pa je čarter morao malo pričekati.

Za obitelj Krivić iz Duća kao vlasnike broda ovaj angažman znači preživljavanje teške godine i turističke sezone. Prva im je godina posla pa su uloženo, uz vrlo visoku ratu kredita, tek počeli vraćati. Srećom, dogodio im se umirovljeni gost iz Britanije.

Umirovljenik platio 100.000 eura kako bi na jahti u Jadranu bio što dalje od korone
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap