Čakovčanka osuđena jer je ogovarala bivšeg muža na Facebooku

Jasmina Grgurić
28. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Općinski sud u Čakovcu krivom je proglasio 45-godišnju ženu koja je u lokalnoj grupi na Facebooku ružno pisala o svom bivšem mužu. On ju je tužio pa sada mora platiti 10.370 kuna kazne zbog teškog sramoćenja i klevete.

Foto: Pixabay

Muž i žena iz Čakovca rastali su se nakon 25 godina braka. Krenuli su u bitku oko bračne stečevine. Supruga nije bila zadovoljna kako su se stvari razvijale pa je muža malo izogovarala u lokalnoj grupi na Facebooku. Tužio ju je pa sada mora platiti jer ju je Općinski sud u Čakovcu proglasio krivom. Presuda je objavljena na internetskoj oglasnoj ploči suda.

Ponudio joj plaćati 4.000 kuna mjesečno do mirovine

“Kako od 24 godine poduzetništva pa do socijalnog slučaja, dok ti muž pokupi sve zajednički stvoreno, u zajedničkoj firmi da otkaz, dok si kupi auto za 100 tisuća eura, pa ti maše i ismijava te. A ti imaš za preživljavanje i još te tjera iz stana na ulicu, a i djeca te ostave jer im ne možeš ništa pružat. Uz niz kaznenih djela on uživa na slobodi pa se pitam što je sa zakonodavstvom. Jesmo li stvarno divlji zapad, male sitne potkupljive duše? – napisala je još lani u ožujku u jednoj Facebook grupi.

Također, javno je u grupi komentirala da je njezin bivši suprug, inače poznati poduzetnik, “imao drugu ženu i sina s njom”. Sud ju je po osnovi teškog sramoćenja i klevete osudio za ta dva navedena napisa odvojeno te kaznio novčano u visini 50 dnevnih dohodaka koji iznose 207,40 kuna, dakle ukupno 10.370 kuna.

Marica osuđena zbog ogovaranja susjeda: Bjelovarska udovica s mirovinom od 1.500 kuna mora platiti!

Otkrila je i da se kod Općinskog suda u Čakovcu vodi osam postupaka, koje je bivši muž pokrenuo protiv nje, a ona je protiv njega pokrenula dva. Navodi da se između ostalog vodi postupak radi diobe bračne stečevine, a u to je vrijeme pisala i sporne komentare.

Bivši muž joj je navodno preko odvjetnika ponudio da joj plaća 4000 do 5.000 kuna svakog mjeseca do mirovine te kupi manji stan i novi BMW. Ona je na to pristala, kao i na ponudu isplate 100.000 eura, ali nije dobila napismeno.

Ne smatra se krivom

Muž je pak rekao na sudu da joj je preko odvjetničkog ureda ponudio plaćati 4.000 kuna mjesečno do mirovine, kupiti manji namješteni stan u vrijednosti 60.000 eura i automobil marke BMW, što je optuženica odbila.

Optužena je izjavila da se ne smatra krivom za kaznena djela koja joj se stavljaju na teret privatnom tužbom. U obrani je navela da je točno da je objavila navedene komentare te da iza njih stoji, budući da je sa suprugom bila 25 godina u braku te je sudjelovala u radu firme koja je ostvarivala godišnji promet od šest milijuna kuna. Kasnije je radila u jednom trgovačkom lancu za 3.500 kuna, a sada je nezaposlena jer joj nisu željeli produljiti ugovor. U međuvremenu se zaposlila u auto školi, ali oni joj je isplaćuju plaću. Kada je zatražila isplatu plaće, dobila je otkaz, navodi se u javno objavljenoj nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Čakovcu.

Čakovčanka osuđena jer je ogovarala bivšeg muža na Facebooku
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap