Umirovljenik nije platio 238 kuna pretplate HRT-u, mora dati četiri puta više!

Jasmina Grgurić Zanze
28. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Zbog neplaćanja televizijske pretplate, umirovljenik s dugom od svega 238 kuna mora platiti i 815 kuna troškova nastalih u postupku. U vrijeme kada nije plaćao pristojbu, bio je na Zavodu za zapošljavanje te preživljavao sa 920 kuna, dok danas živi od malene mirovine. Pomoglo mu nije ni to što je rekao da nema televizor…

 

Umirovljenik s varaždinskog područja mora platiti 238 kuna duga za HTV pretplatu, ali uz to i 815 kuna troškova nastalih u sudskom postupku. Tako je presudio Općinski sud u Varaždinu.

silvano hrelja
HSU traži da se za umirovljenike smanji i potpuno ukine HRT pristojba!

HRT je pokrenuo ovrhu nad umirovljenikom zbog neplaćanja pretplate, a umirovljenik je na to stavio prigovor pa je spor nastavljen na sudu. Na sudu je istaknuo kako je u vrijeme kada nije platio pretplatu bio na Zavodu za zapošljavanje sa 920 kuna primanja, piše Varaždinski.net.

– Živim u teškoj životnoj situaciji i nisam u mogućnosti platiti tražbinu tužitelju. U mirovini sam koja mi ne pokriva osnovne životne potrebe, a TV ni nemam – rekao je umirovljenik.

Sud je u svojoj odluci istaknuo kako je svatko tko je evidentiran kao pretplatnik HRT-a obvezan plaćati pretplatu, a plaćati pretplatu može prestati tek kad odjavi prijemnik, što umirovljenik nije učinio.

Prema presudi, HRT-u mora platiti 238 kuna duga, ali i 815 kuna za jednokratnu nagradu zastupniku HRT-a, trošak javnobilježničke nagrade i trošak sudske pristojbe na presudu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap