Umirovljenik nemarom uzrokovao požar u središtu Zagreba

Jasmina Grgurić Zanze
25. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Nedjeljno popodne kobno je moglo završiti za 85-godišnjaka u čijem je stanu u središtu Zagreba izbio požar, ali i za njegove susjede u neboderu. Svemu je kumovao ljudski faktor, odnosno nemar koji je mogao dovesti do daleko ozbiljnijih posljedica, što se ovoga puta srećom nije dogodilo. No, poslužiti može i mora kao dobro upozorenje svima.

Foto: Pixabay

Ove nedjelje oko 14.10 sati na Medveščaku u Vlaškoj ulici, u stanu 85-godišnjaka, najvjerojatnije uslijed bačenog opuška u kantu za smeće koja se nalazila na balkonu, zapalilo se smeće, a požar se proširio na balkonski inventar, vrata balkona, a potom i na unutrašnjost kuhinje.

dvd trnje
Požar na Kvatriću uzrokovala umirovljenica, ostavila je upaljenu svijeću i otišla iz stana

Požar su ugasili vatrogasci, a zbog udisanja dima, liječnička pomoć vlasniku i susjedu koji mu je pritekao u pomoć oko gašenja vatre pružena je u Klinici za plućne bolesti Jordanovac. Od 14.55 do 15.15 sati zbog požara je bio obustavljen tramvajski promet Vlaškom ulicom.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je požar izbio najvjerojatnije djelovanjem otvorenog plamena, najvjerojatnije od opuška cigarete, na balkonu stana. Šteta nije utvrđena, izvijestila je danas Policijska uprava Zagrebačka o ovom događaju.

Zbog požara na devetom katu koji je gasilo više od 20 vatrogasaca, 50-ak stanara nebodera u središtu Zagreba je bilo evakuirano.

 

Umirovljenik nemarom uzrokovao požar u središtu Zagreba
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap