Umirovljenik na svom primjeru objasnio kako preživljava: ‘Znam da ne mogu kupiti paštetu…’

Milan Dalmacija
11. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Dok se Vlada i trgovci prepucavaju oko cijena proizvoda, a sa svih strana stižu uvjeravanja kako nas kriza nije snažno zahvatila, stvarnost je malo drugačija. Jedan je umirovljenik tako opisao što si može, zapravo ne može priuštiti u zadnje vrijeme.

Umirovljenik u Zagrebu opisao kako preživljava | Foto: Screenshot: Twitter/Ivana Tomić

Dok se nekima čini da kriza koja je zahvatila naše gospodarstvo i nije tako strašna, a gotovo svakodnevno se Vlada i trgovački lanci prepucavaju oko cijena proizvoda, sve se prelama preko leđa građana. Novinarka N1 televizije, Ivana Tomić, razgovarala je s jednim umirovljenikom koji joj je na svom primjeru objasnio kako preživljava.

Voće i povrće na tržnici Kvatrić
Tržnica Kvatrić i njezine cijene: Ponuda je bogata, a cijene raznolike

– Ništa im ne vjerujem. Primorcu, ekipi, baš ništa ne vjerujem, poručio je umirovljenik, iako je najavljeno ukidanje dodatnog zdravstvenog doprinosa na mirovine.

Dodao je da mu sin vodi računa o financijama i o tome da budu plaćene režije. Ipak, zna što si više ne može priuštiti, a prije je mogao.

– Znam da ne mogu kupiti paštetu, da si ne mogu kupiti čokoladu… Unazad pola godine srozalo se totalno sve, a oni govore o 15 posto, devet posto, 18 posto. Laž! Laž nad lažima…, ogorčen je umirovljenik.

Dodaje da si s mirovinom ne može priuštiti male užitke. Političarima je poslao i znakovitu poruku.

– Ma, male užitke, dvije pive… Sramota nad sramotom, ali i oni će ostariti, rekao je stariji Zagrepčanin na N1 televiziji.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap