Umirovljenik i umirovljenica u Zagrebu predali više desetaka tisuća kuna prevarantima

Josip Mihaljević
23. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Zagrebačka policija izvijestila je o dva nova slučaja prijevare starijih građana u Zagrebu. Prevaranti su se 87-godišnjaku i 80-godišnjakinji predstavili kao policajci, a oni su im predali više desetaka tisuća kuna.

pu zg prevara

Foto: PU zagrebačka

U utorak oko 12 sati u Novom Zagrebu nepoznati prevarant telefonom je kontaktirao 87-godišnjeg umirovljenika kojem se predstavio kao službena osoba. Nakon toga došao mu je do stana, a 87-godišnjak mu je predao više desetaka tisuća kuna, objavila je zagrebačka policija.

Istog dana oko 19 sati u Dubravi te jezivo istom metodom prevarena je i 80-godišnja umirovljenica. Prvo je slijedio telefonski poziv, zatim dolazak na vrata i predaja novca, ponovno u iznosu od više desetaka tisuća kuna.

Iako policija kod ova dva slučaja nije objavila detalje, prevaranti u ovakvim slučajevima najčešće uvjere starije građane da su u posjedu krivotvorenog novca, traže da im ga se preda i da će im policija kasnije vratiti “pravi” novac. Nakon što kontakt prestane, umirovljenici shvate da su opljačkani.

Isti obrazac prevare dogodio se i dan ranije, u ponedjeljak, ovoga puta 86-godišnjoj umirovljenici koja je također ostala bez više desetaka tisuća kuna.

Kako se ovakve stvari ne bi ponavljale, policija je objavila podsjetnik na detaljan vodič o prijevarama na kućnom pragu kojeg možete pročitati OVDJE.

Umirovljenik i umirovljenica u Zagrebu predali više desetaka tisuća kuna prevarantima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap