Umirovljenik donirao 100 tisuća kuna odjelu za hemodijalizu: “Meni ne treba”

Jasmina Grgurić
26. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Predivnu gestu koja nam svima može poslužiti samo kao poticaj da pomažemo i vjerujemo u ljudsku dobrotu napravio je brački umirovljenik Josip Jurić. Učinio je tako u spomen na pokojnu suprugu, od koje je naučio što znači dijeliti i davati. Sto tisuća kuna odlučio je pokloniti odjelu za hemodijalizu Doma zdravlja u Supetru.

Josip Jurić (Snimak zaslona/Nova Tv)

Sto tisuća kuna odjelu za hemodijalizu Doma zdravlja u Supetru, kojem je hitno trebala sanacija, donirao je brački umirovljenik Josip Jurić u ime svoje nedavno preminule supruge Bebe.

 ”Ona je uvijek govorila i hvala joj za to: Dadni toplom rukom, hladnom ne možeš, ako poklanjaš” – kaže Jurić za Dnevnik.hr Nove TV. 

Velikodušnu gestu objasnio je skromnošću. 

 ”Jer šta meni treba, krov nad glavom imam, imam auto, hvala Bogu koliko-toliko sam zdrav, meni neki posebno veliki novci ne trebaju” – govori umirovljenik Josip. 

 Učinio je to u spomen svoje životne suputnice, u želji da se i otoku na neki način oduži. 

požeška bolnica
Umirovljenik ogromnog srca: Vratio se iz Švicarske i požeškoj bolnici kupio uređaj od sto tisuća eura

 ”Došao sam na ideju da ne dajem jednoj osobi ili dvije, nego bolje da dajem negdje gdje će, kao sada u ovom slučaju što je moja bila želja, da svi Bračani i Bračanke koji dođu u tu situaciju da im je to potrebno imati neku korist od toga” – objasnio je Jurić.

 Da će tako i biti, govori podatak kako će tim odjelom svakodnevno prolaziti najmanje deset pacijenata. Upravo je Josipova donacija ubrzala obnovu ovog odjela. 

 ”Dom zdravlja to je potaklo da krene odmah u ovu investiciju, da se ne odgađa već da ovo staro postrojenje jednostavno koje je na izmaku da se odmah ide mijenjati”, rekao je Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Umirovljenik donirao 100 tisuća kuna odjelu za hemodijalizu: “Meni ne treba”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap