Umirovljenik ogromnog srca: Vratio se iz Švicarske i požeškoj bolnici kupio uređaj od sto tisuća eura

Josip Mihaljević
28. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Požeška bolnica, zahvaljujući umirovljeniku ogromnog srca, dobila je veliki božićni poklon. Na vratima ravnatelja bolnice pojavio se umirovljeni Mato Veić i rekao da bi donirao 100.000 eura za kupnju ultrazvučnog aparata.

požeška bolnica

Foto: Požeška bolnica | Youtube screenshot

U požeškoj bolnici sve je išlo uobičajenim redom, sve dok se umirovljeni Mato Veić iz Ruševa nije pojavio na vratima ravnatelja prof. dr. sc. Željka Glavića i rekao da bi donirao čak 100.000 eura za kupnju medicinskog uređaja koji nedostaje bolnici – jedan vrhunski uređaj za svu dijagnostiku ultrazvuka, piše pozega.eu.

Ravnatelj: Nikada nismo primili toliko vrijednu donaciju

Umirovljeni Mato Veić 30 je godina radio u bogatoj Švicarskoj, a brzo je pokazao da se ne šali – njegova ustrajanost doprinjela je do toga da se taj posao brzo realizira.

Ravnatelj Glavić već je razmišljao o kupnji takvog uređaja, ali problem je kao i uvijek bilo – odakle namaknuti sredstva. I baš kada se najmanje očekivalo, jedan umirovljenik se “pojavio niotkud” i napravio veliku gestu od koje će najviše profitirati pacijenti.

“Danas je jedan lijep dan za požešku bolnicu, pogotovo za Odjel radiologije. Prije mjesec dana nabavili smo novi digitalni mamograf. Nakon toga se pojavio gospodin Mato Veić iz Ruševa koji je donirao jedan vrijedan aparat što nas je jako iznenadilo. Dobili smo od gospodina Veića jedan ultrazvučni aparat koji je vrijedan 100 tisuća eura. To je jedna doista lijepa gesta koju do sada u mom radnom vijeku, u tom iznosu nismo zabilježili odnosno primili toliko vrijednu donaciju. Osim što smo iznenađeni i zahvalni smo gospodinu Veiću što se odlučio tako pokazati da želi pomoći ljudima koji su bolesni i to u ranom otkrivanju ali i liječenju bolesti”, ispričao je ravnatelj Opće županijske bolnice Požega.

U Švicarskoj radio svakakve poslove

Umirovljeni Veić povratnik je iz Švicarske, a kako kaže, tamo je radio svakakve poslove:

“U Švicarskoj sam mislio biti malo, a tamo sam osta raditi 30 godina. Došao samovdje u svoje selo, u mirovini sam i kod kuće tako pomalo radim. Odlučio sam donirati svog vlastitog novca našoj bolnici i kupio sam ovaj aparat. (…)

Sad ću napuniti 75 godina i jako sam ponosan što sam mogao pokloniti vrijedan aparat našoj bolnici koji će uvjeren sam biti od velike koristi za sve bolesnike, a i sam sam boležljiv i nedaj  Bože da mi zatreba”, ispričao je umirovljenik ogromnog srca.

 

 

Umirovljenik ogromnog srca: Vratio se iz Švicarske i požeškoj bolnici kupio uređaj od sto tisuća eura
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap