Umirovljenik Božo već tri mjeseca ima probleme s Čistoćom zbog kante za biootpad, a sada je ostao bez nje

Ana Kanazir
30. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Umirovljenik Božo Tozan (71) iz Resnika se već tri mjeseca Čistoći žali na kantu za biootpad. Prvo se potrgala ručka pa je radnicima Čistoće upala u kamion, a onda je pukao i kotač. Prijelomni trenutak se dogodio nakon odvoza smeća u petak kada je u dvorištu od kante ostao samo kotač i osovina.

biootpad kante

Foto: Screenshot HRT

Iako se pokazalo kako neki građani i dalje ne znaju pravilno razvrstati otpad pa ni na popularnom kvizu nisu znali odgovor na osnovno pitanje, Božo priznaje kako on, njegova supruga i punica, s kojima žive zajedno u obiteljskoj kući, odvajaju otpad od samih početaka uvođenja razdvajanja otpada u Zagrebu. Osim plastike, s obzirom na to da imaju vrt i voćnjak, najviše smeća bacaju u biootpad pa mu je upravo ta kanta bila poprilično važna.

Poznat je datum kada stižu zagrebačke besplatne vrećice za plastiku i biootpad

Pozivi i poruke nisu urodile plodom

U zadnjih nekoliko mjeseci odvoz u ovom zagrebačkom kvartu kasni i po nekoliko dana, a umirovljenik Božo još većih problema od samog odvoza, ima s kantom za biootpad. Cijelu situaciju ispričao je za Jutarnji list.

– Prije jedno tri mjeseca, prilikom istovara otpada, puknula je ručka koja služi za kačenje na kamion. Ne znam je li bilo do količine biootpada u njoj ili do neispravne ručke. Ja sam ih odmah sljedeći puta pitao mogu li oni prijaviti u firmu da mi se doveze nova kanta. Oni su se smijali, baš njih briga za moju kantu, rekao je Božo i dodao kako je nakon toga tražio novu kantu koju, naravno, nije dobio.

Nije prošlo puno vremena, a dogodila se nova nezgoda. Naime, radnicima Čistoće je kanta upala u kamion pri čemu su puknuli kotač i osovina. Ponovno je zvao Čistoću, ali su mu samo rekli da će staviti napomenu da se problem riješi u idućoj smjeni. Ni tada se ništa nije promijenilo.

Zadnji prijelomni trenutak se dogodio prošli petak kada je nakon odvoza smeća, išao unijeti kantu, a u dvorištu ga je dočekao neobičan prizor. Na tlu su bili samo kotač i osovina. Tako je umirovljenik ostao bez svoje stare, potrgane kante, a biootpad će sada stavljati samo u vrećice u nadi da će ih Čistoća odvesti.

Pohvale građanima

Kako su objavili na Facebook stranici Zagrebačkog holdinga, građani koji savjesno odvajaju otpad i miješani komunalni otpad odlažu u ZG vrećice na svojim će kantama pronaći naljepnicu sa zahvalom. Točnije, pisat će: “Hvala što pravilno odlažete otpad!” Ovime se želi stanovnicima dati do znanja da se njihov trud cijeni. S druge strane, kada se građani požale na lošu uslugu i traže nove kante da mogu pravilno razdvajati otpad, to im nije omogućeno.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap