Umirovljenik bio mrtav osam godina u stanu, pronađen tek kada je izbio požar u zgradi

Jasmina Grgurić
2. listopada 2019.
Novosti
A- A+

Doista zastrašujuća vijest stiže iz Njemačke, gdje su posmrtni ostaci umirovljenika iz Sendena pronađeni tek osam godina nakon njegove smrti u stanu. Nitko nije znao da je mrtav sve dok nedavno nije izbio požar u zgradi. Vatrogasci su evakuirali stanare, a kako se na zvono nije odazivao, morali su provaliti u stan pri čemu su zatekli grozan prozor.

Ilustracija: Pixabay

Ranoumirovljeni Heinz H. živio je sam na području Sendena, u blizini njemačkog Münstera. Preminuo je u svom domu 2011. godine, ali nitko od susjeda to osam godina nije primijetio. No, nedavno je u zgradi sa sedam katova izbio požar, zbog kojeg je trebalo evakuirati stanare. Kako nije otvarao vrata svoga stana na drugom katu, morali su provaliti, piše njemački Bild.

Vatrogasci su po ulasku u stan pronašli kostur 59-godišnjeg njemačkog umirovljenika, ali i njegovog psa koji je uginuo od gladi. Istragom je utvrđeno da je Heinz umro prije osam godina.

Kako je bilo potpuno nevjerojatno da baš nitko od stanara osam godina nije primijetio da je njihov susjed mrtav, policija je pokrenula istragu o čitavom slučaju. Ustanovljeno je i da je za vrijeme smrti plaćao račune po automatizmu preko trajnog naloga u banci.

Stravični misterij: Umirovljenik pet mjeseci ležao mrtav u svojoj kući

“Ranije sam ga viđala kako šeta psa vani. Zabrinula sam se kada ga nisam kasnije viđala, ali to nikoga nije zanimalo. Osjetio se i smrad kada sam prolazila pored njegovih vrata. Poštanski sandučić je bio pun. Zvala sam i zdravstveno osiguranje, ali su mi rekli da mi ne mogu ništa reći zbog zaštite osobnih podataka. Kontaktirala sam i vlasnika zgrade” – ispričala je 60-godišnja susjeda Angelika H.

Ono što je posebno zastrašujuće jest otuđenost u kojoj ljudi u istom ulazu, zgradi i ulici žive, a da uopće ne reagiraju kada dugo ne vide svoga susjeda, uz očite znakove da se nešto loše dogodilo, pogotovo ako on živi sam, bez obzira koliko otuđen bio.

Isti slučaj dogodio se u Njemačkoj tjedan dana ranije, kada je također umirovljenik koji je živio sam pronađen mrtav u svojoj kući nakon pet mjeseci.