Umirovljenik (91) godinama maltretirao suprugu, žena sve ispričala: On se brani šutnjom i sa slobode

Josip Mihaljević
22. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenika se tereti za prijetnje smrću i nasilje u obitelji, a tužiteljstvo za njega traži godinu i pol zatvora s petogodišnjim rokom kušnje te mjera udaljenja iz kućanstva. Žena je podijelila detalje i iznenađena je činjenicom što se suprug brani sa slobode.

nasilje

Foto: Pexels

Zagrebačkog umirovljenika (91) tužiteljstvo tereti za prijetnje smrću i nasilje u obitelji, traže godinu i pol dana zatvora i mjeru udaljenja iz zajedničkog kućanstva koje dijeli sa suprugom. On je postao predmetom istraživanja nakon što je prema svojoj supruzi, s kojom je u braku 61 godinu, u zadnjih pet godina prevršio svaku mjeru. Gotovo svakodnevno ju je tukao, vrijeđao, ponižavao i zastrašivao prijetnjama smrću, a žena to više nije mogla trpjeti te je opisala najmučniji period svog života, piše Jutarnji list.

Ona je opisala kako je nasilno ponašanje počelo vrlo rano u njihovom braku te da je suprug često pio. Kada bi se tijekom radnog perioda vraćala kući s posla, on bi se zatrčavao prema njoj na ulici i krenuo ju tući. Kada bi pobjegla od njegovog nasilnog ponašanja, tražio bi ju i ponovno razbijao sve oko sebe. Posebno je eskaliralo u zadnjih pet godina:

” Od 2015. svakodnevno me vrijeđao i psovao, udarao po glavi i leđima rukama, bokalom, daljinskim upravljačem, knjigama… Po stanu me ganjao nožem koji je držao u čarapi, a da me ponizi, pravio je po stanu nered i gledao me kako čistim i pritom tražio da ga poslužujem. Unatoč svemu brinula sam o njemu misleći da će biti bolje ali nije”, ispričala je žena istražiteljima, piše Jutarnji list.

Brani se šutnjom i sa slobode

Kada je u listopadu prošle godine saznao da će žena polovicu svoga stana ostaviti nećakinjinoj kćeri, gurnuo ju je u vrata zbog čega je pala u nesvijest. Rješenje o nasljeđivanju, kada se probudila, nagurao joj je u usta. Najgori događaj iz njenog svjedočanstva dogodio se u lipnju ove godine – kada je ulazila u WC, on joj se prišuljao i bacio na školjku.

Umirovljenica (81): "Trpim unukin teror i čekam da me Bog uzme! Ništa joj ne možemo"

“Pala sam i udarila u trtičnu kost, a onda i glavom u umivaonik. Onda me je ponovno bacio na WC školjku i počeo vikati da će me ubiti, da je ovo zadnje, da će zapaliti stan pa neće biti niti moj niti njegov, govorio je da sam kurva… Jedva sam se uspjela pridići, a kako je on ponovno krenuo prema meni, uplašila sam se za život kao nikada do tad jer sam strahovala da ću ostati trajno nepokretna ako me zbog bolesne kralježnice još jednom gurne pa padnem. Dohvatila sam džezvu i lupila ga po glavi pa mu je potekla krv. Dala sam mu gazu i kad se počeo brisati, pobjegla sam do telefona i pozvala pomoć”, kazala je žena istražiteljima.

Malo je reći da je ostala iznenađena činjenicom što je njen suprug na slobodi i da trenutno živi u zajedničkom stanu u kojeg se, zbog straha, ne može vratiti. Umirovljenik se za sada branio samo šutnjom, a pred njima je sudski proces. Tužiteljstvo traži godinu i pol dana zatvora, uz petogodišnji rok kušnje te mjeru udaljavanja iz zajedničkog kućanstva.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap