Umirovljenik (86) kojemu su oduzeli duhan državi mora platiti 4,5 milijuna kuna

Jasmina Grgurić
17. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Policijski i carinski službenici početkom srpnja kod 86-godišnjeg umirovljenika s područja Čazme pronašli su čak 5,5 tona usitnjenog ilegalnog duhana. Duhan pakiran u stotine kutija od banana mu je oduzet, a nesretni je umirovljenik doznao i koliku bi novčanu kaznu trebao platiti državi zbog svojih nelegalnih aktivnosti.

Duhan 86-godišnjaka s područja Čazme Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska

Nesretni 86-godišnji umirovljenik, kojemu je u obiteljskoj kući na području Čazme početkom srpnja policija s carinskim službenicima pronašla i oduzela čak 5,5 tona duhana, doznao je koliku bi kaznu trebao platiti državi.

“Protiv prekršitelja bit će podnesen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 100.000 kuna te zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 4.507.680 kuna” – saznaje se u varaždinskoj Carinskoj upravi, piše Super portal.

S obzirom da umirovljenik nije kazneno prijavljen, izgleda da ga se ne tereti za ilegalnu prodaju duhana. Je li duhan doista njegov ili nekog drugog, nije poznato.

Umirovljeniku iz Slavonije u kući pronašli čak tri tone duhana!

Policijska uprava bjelovarsko -bilogorska izvijestila je kako su 2. srpnja temeljem sudskog naloga policijski i carinski službenici obavili pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija u vlasništvu 86-godišnjaka u jednom mjestu u okolici Čazme.

Pretragom je pronađeno i oduzeto preko pet i pol tona usitnjenog duhana koji nije propisno obilježen duhanskim markicama Ministarstva financija RH, digitalna vaga i ručni viličar. Duhan koji je bio pakiran u 20 velikih kutija i 352 manjih kutija su preuzeli službenici Ministarstva financija, Službe za mobilne jedinice Varaždin koji su protiv 86-godišnjaka podnijeli optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o trošarinama.

Umirovljenik (86) kojemu su oduzeli duhan državi mora platiti 4,5 milijuna kuna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap