Umirovljenik (81) koji je mamio učenicu izjavio: ‘Nisam znao da je kazneno djelo zvati nekoga na sok’

Ana Kanazir
22. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Nedavno je sve šokirao slučaj umirovljenika (81) koji je u zagrebačkom kvartu Špansko učenicu osmog razreda mamio da otiđe s njim na ‘piće, neki sok, kavicu’, a kada ga je odbila ponudio joj je i ‘kolače ili koktelčić’. Djevojčica je snimala razgovor na kojem se sve jasno čuje, a na sudu je zbog kaznenog djela ‘povreda djetetovih prava’ u svoju obranu optuženi rekao kako ‘nije znao da je kazneno djelo zvati nekoga na sok’.

Foto: Unsplash

Njegov pokušaj poziva na sok nije prošao, pa je učenicu upitao za broj mobitela njezine prijateljice. Zahvaljujući snimci, ovaj je stariji gospodin vrlo brzo uhićen i narednih će mjesec dana provesti u pritvoru u Remetincu. O cijelom slučaju smo više pisali ovdje.

Umirovljenik (81) koji je mamio učenicu izjavio: 'Nisam znao da je kazneno djelo zvati nekoga na sok'

Navodno je sam došao na policiju

Ovaj 81-godišnjak je zapravo bio priveden zbog pokušaja mamljenja djece za zadovoljenjem spolnih potreba, ali ga je tužiteljstvo odlučilo progoniti za drugo kazneno djelo – povredu djetetovih prava. Navodno se ovaj umirovljenik sam predao policiji nakon što mu je sin pokazao snimku koja se brzinom munje proširila internetom.

Da u svom postupanju ne vidi ništa pogrešno svjedoči i njegova izjava na sudu: ‘Nisam znao da je kazneno djelo zvati nekoga na sok’. Njegov odvjetnik Tihomir Mišić je za Jutarnji list rekao samo kako će uložiti žalbu na određeni istražni zatvor jer smatra da se u njegovu slučaju isti može zamijeniti odgovarajućim mjerama opreza.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap