Umirovljenik (75) tužio susjede zbog roštiljanja, sud odlučio u njegovu korist

Ana Kanazir
17. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Umirovljenik Heinz J. iz Bad Tölza u Njemačkoj se godinama bunio jer mu je smetao dim roštilja od susjeda koji mu je ulazio u stan. Nakon toga je odlučio uzeti pravdu u svoje ruke i tužiti susjede. Da sve bude bolje, na kraju je sud odlučio u njegovu korist, a susjedi sada smiju roštiljati samo jednom tjedno ili će morati u zatvor.

povrće na ražnjićima na rešetki roštilja

Roštilj | Foto: Pixabay

Kako je rekao umirovljenik, susjed je roštiljao gotovo svaki dan kada je bilo lijepo vrijeme, a to mu je smetalo pa je podigao tužbu. Sud je donio presudu koja itekako odgovara umirovljeniku jer susjedi sada ne smiju roštiljati dva dana za redom ili dvije uzastopne nedjelje i praznike, a ne smiju roštiljati ukupno više od četiri puta mjesečno.

povrće na ražnjićima na rešetki roštilja
Volite roštilj? S ovih 7 koraka bit će manje štetan za vaše zdravlje

Slučaj je prvo završio pred Zemaljskim sudom u Wolfratshausenu gdje umirovljenik nije dobio presudu pa je susjede ponovno tužio na sudu u München koji je presudio u njegovu korist, piše Marijana Dokoza za Fenix magazin.

– Jedan moj susjed je roštiljao gotovo svaki dan kad je bilo lijepo vrijeme. To mi smrdi. Dim s električnog roštilja ulazi u stan. Bilo mi je nepodnošljivo pa sam podnio tužbu, rekao je umirovljenik iz Njemačke i dodao kako ovo traje već godinama.

Osim ograničenja roštiljanja, susjedi su dobili i opomenu kako bi mogli dobiti novčanu ili zatvorsku kaznu, ako se neće pridržavati navedene presude.

povrće na ražnjićima na rešetki roštilja
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap