Unuk u Rijeci pretukao baku jer mu je prigovarala da frižider drži predugo otvorenim

Josip Mihaljević
30. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Fizičko i psihičko nasilje u obitelji na štetu 83-godišnje umirovljenice dogodilo se u svibnju u Rijeci. Unuk je nakon bakinog prigovora podivljao, krenuo ju vrijeđati i tući. Umirovljenica je kasnije kazala kako joj je mirovina pod ovrhom jer ni sin ni unuci ne plaćaju režije.

Foto: pixabay.com

Grozan slučaj nasilja u obitelji u okolici Rijeke. Nakon što je unuku (22) baka (83) prigovorila da predugo drži frižider otvorenim dok bira što će jesti, unuk ju je uz psovke pretukao i izbio joj zub, piše Jutarnji list.

Slučaj se dogodio sredinom svibnja, a s obzirom na to da je kod umirovljenice sve to dovelo do uznemirenosti i povrede dostojanstva, umiješala se i policija. Unuk se, prema optužnom prijedlogu, ogriješio o Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji, a delnički sud ga je kaznio s 12 tisuća kuna. Izrečena mu je mjere šestomjesečnog psihosocijalnog tretmana i plaćanja 200 kuna prekršajnog postupka.

Unuk je također ignorirao četiri sudska poziva, a baka je ispričala što se dogodilo te večeri. Kaže da je unuk došao u bakin stan oko 22 sata te otvorio frižider:

“Gledao je u frižider što bi pojeo. To je trajalo dosta dugo pa sam mu rekla: ‘Što gledaš, uzmi što je u frižideru na polici i zatvori ga’. Na to mi je opsovao majku i nogom udario u vrata frižidera. Nakon toga je mene odgurnuo pa sam pala između stola i kutnog ležaja. Tukao me po leđima i po glavi. Jaukala sam i dozivala upomoć dok je on kontinuirano psovao. Nedugo prije toga sam jedva preživjela moždani udar, a to je unuk znao”, ispričala je umirovljenica.

Dodaje kako su joj unukove uvrede teško pale, a da je vikanje čuo i njegov otac koji mu je rekao da prestane. Tek joj je najmlađi unuk pomogao da dođe sebi. Otišla je u bolnicu na hitni prijem i primijetila da joj je izbijen zub od krunice.

“Imam malu mirovinu pod ovrhom jer moj sin i unuci ne plaćaju režije pa sve moram ja, tako da mi za život ostane jako malo”, dodala je umirovljenica.

Unuk je uhićen odmah nakon događaja, ali je pušten već idući dan uz mjeru približavanja baki na – tjedan dana.

 

Unuk u Rijeci pretukao baku jer mu je prigovarala da frižider drži predugo otvorenim
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap