Umirovljenicima u susjednoj zemlji obećana jednokratna pomoć i još nekoliko pogodnosti

Ana Kanazir
12. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Dvije udruge umirovljenika Federacije BiH bile su na sastanku u sjedištu Vlade s premijerom i njegovim zamjenicima, ministrom rada i socijalne politike, a uz njih prisustvovali su i predstavnici Federalnog zavoda MIO. Dogovoreno je kako će se osigurati sredstva za isplatu jednokratne pomoći, ali i kako će se nastaviti aktivnosti na formiranju Vijeća umirovljenika.

Ruke koje drže novac

Udruženje umirovljenika traži dodatak | Foto: Unsplash

Kao što smo već pisali ovdje, umirovljenici u Federaciji BiH nisu zadovoljni svojim uvjetima života, ali ni načinom usklađivanja, a tražili su i isplatu jednokratnog dodatka. Upravo sada im je ovaj dodatak obećan, a obećane su im i brojne druge pogodnosti.

Ruke koje drže novac
U BiH umirovljenici traže jednokratni dodatak i drugačije usklađivanje mirovina, a odluka je na premijeru

Na važnom sastanku koji se održao u sjedištu Vlade odlučeno je o pogodnostima za umirovljenike. Tema razgovora je zapravo bila poboljšanje položaja umirovljenika u ovoj zemlji, a razgovaralo se i o zahtjevima udruga umirovljenika koji su već ranije predstavljeni, a jedan od njih se tiče jednokratnog dodatka.

– Nakon razmatranja prioritetnih zahtjeva umirovljenika, zaključeno je da će Vlada Federacije BiH raditi na iznalaženju najboljih mogućih rješenja s ciljem da se u Federalnom proračunu za ovu godinu osiguraju sredstva za isplatu jednokratne financijske podrške umirovljenicima, poručili su iz Vlade Federacije, a prenosi bljesak.info.

Uz jednokratni dodatak, okupljeni na sastanku, među kojima su bili premijer i njegovi zamjenici, ministar rada i predstavnici Federalnog zavoda MIO, obećali su i da će se poduzeti aktivnosti za povećanje sredstva za liječenje u toplicama umirovljenika, a nastavit će se i aktivnosti na formiranju Vijeća umirovljenika.

Copy link
Powered by Social Snap