Umirovljenicima i ove godine dijele 500 kuna!

Jasmina Grgurić
12. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Svaka novčana pomoć puno znači, pogotovo umirovljenicima s nižim mirovinama. Nažalost, socijalna osjetljivost prema najranjivijoj skupini građana treće dobi nije regulirana na državnom nivou, nego zavisi od dobre volje jedinice lokalnih samouprava. Dok starije osobe u nekim gradovima neće dobiti ništa, u nekima se već sada mogu veseliti daru od 500 kuna. I to svi s mirovinama koje ne prelaze 3.000 kuna.

Novac foto: Marko Matijević|mirovina.hr

Grad Opatija i ove godine poziva svoje umirovljenike s opatijskom adresom i mirovinom do 3.000 kuna da podnesu zahtjev za pomoć u povodu blagdana Uskrsa. Novčani dar iznosi 500 kuna.

Radi se o redovnim davanjima koje grad isplaćuje svake godine uoči Uskrsa i Božića, tako da se opatijski penzioneri mogu radovati godišnjem iznosu od 1.000 kuna.

[ŽIVOT U GRADOVIMA] Umirovljenicima do 4.600 kuna pomoći i besplatno dopunsko!

Također, istim umirovljenicima iz gradskog proračuna financira se i dopunsko zdravstveno osiguranje koje predstvalja godišnji trošak od 840 kuna (70 kuna mjesečno) pa se tako ukupna godišnja pomoć za starije građane Opatije penje na 1.840 kuna, što je mnogima iznos mjesečne mirovine.

Prema podacima Grada Opatije, 1.131 umirovljenik lani je uoči Uskrsa dobio 500 kuna. Samo za ovaj oblik potpore sugrađanima treće životne dobi osigurano je 565 tisuća kuna, a jednako toliko i za Božić, uz navedeno plaćanje police dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Umirovljenicima i ove godine dijele 500 kuna!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap