Umirovljenici sa 70.000 kuna pomogli petrinjskom Domu za starije i nemoćne

Jasmina Grgurić Zanze
6. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Umirovljenici okupljeni u Matici bjelovarsko-bilogorske županije donirali su 70.000 kuna vlastitih sredstava u humanitarne svrhe. Pritom su odlučili pomoći upravo umirovljenicima, a odluka je pala na u potresu razrušeni Dom za starije i nemoćne u Petrinji. Donacijom će pomoći njegovu obnovu.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Bjelovarski umirovljenici okupljeni u tamošnjoj Matici izdvojili su vlastita sredstva kako bi pomogli u potresu razrušenom Domu za starije i nemoćne osobe u Petrinji.

Umirovljenici pomažu umirovljenicima: Dijela sredstava odriču se za stradale u potresu!

Željko Hedl, predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije, uručio je ravnatelju Doma, Damiru Boriću, ček na 70.000 kuna prikupljenih kako bi pomogli u obnovi.

U humanitarne svrhe odrekli su se deset posto prihoda, a to je učinila svaka od 24 umirovljeničke udruge na tom području. Riječ je o djelu sredstava koje im uplaćuje Županija za njihove redovne aktivnosti.

“Došao sam na ideju da se odreknemo dijela prihoda i uplatimo novac direktno onima kojima sada treba pomoći, našim umirovljenicima pogođenima potresom. Godišnje idemo na tri do pet izleta u Njivice. Hajdemo se onda odreći jednoga ili će ga svatko sam platiti 150 kuna pa taj jedan izlet neće biti besplatan” – kaže nam još lani Željko Held o ovoj inicijativi.

Umirovljenici sa 70.000 kuna pomogli petrinjskom Domu za starije i nemoćne
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap