Umirovljenici s područja jedne županije će u toplice ići u susjedne zemlje i to zbog – cijene

Ana Kanazir
1. travnja 2023.
Novosti
A- A+

U Vinkovcima je održana sjednica Županijskog odbora za skrb o osobama treće dobi, a glavna tema je bila odlazak umirovljenika u toplice. Iako je ovo mnogim umirovljenicima draga aktivnost, na sjednici je zaključeno kako su toplice u županiji poskupjele pa će sada umirovljenici ići na kupanje i izvan granice Hrvatske.

hidrogimnastika

hidrogimnastika | foto: Bazeni Lenije

Neki su sastanci već održani, dok su drugi pregovori u tijeku. Tako bi umirovljenici trebali ići u toplice u Fojnici, ali i u Teslić. Osim toga, na sastanku se raspravljalo i o drugim mjerama za umirovljenike.

hidrogimnastika
Niz aktivnosti za umirovljenike u Vinkovcima: Mogu uživati u šahu, plesu, plivanju,…

Predsjednik odbora Mihajlo Tomašković je rekao kako će se sklopiti pregovorima s toplicama izvan Hrvatske koje su dale povoljnije ponude. Osim toga, umirovljenici će i dalje ići u toplice Bizovac i Lipik na što će se utrošiti ukupno 60 posto sredstava, dok će 40 posto ići na druge, jeftinije lokacije. Otkrio je i kako Županija misli na umirovljenike pa je u tijeku Javni poziv za pomoć umirovljenicima s malim primanjima u vidu poklon paketa hrane, na koji se očekuje oko 1500 prijava.

Također, treba napomenuti kako umirovljenici u Vinkovcima ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati mogu plivati na bazenima Lenije, ali i otići na hidrogimnastiku, o čijim blagodatima smo pisali ovdje.

hidrogimnastika
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap