Niz aktivnosti za umirovljenike u Vinkovcima: Mogu uživati u šahu, plesu, plivanju,…

Ana Kanazir
19. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Gradska udruga umirovljenika grada Vinkovaca svojim članovima nudi niz različitih sadržaja. Udruga pod ovim imenom djeluje od 1997. godine, dok zapravo postoji još od 1965. godine. Uz pomoć grada je pokrenula i program Svakodnevno druženje umirovljenika kroz koji umirovljenici mogu uživati u nizu aktivnosti i naučiti nešto novo.

hidrogimnastika

hidrogimnastika | foto: Bazeni Lenije

Navedeni program je dopunjen pa je postao projekt ‘Aktivni u starosti’ koji je zahvaljujući EU fondovima bio aktualan do listopada 2022. Ipak, iako je završio, aktivnosti za umirovljenike u Vinkovcima i dalje traju.

hidrogimnastika
Hidrogimnastika: Neobičan spoj dvaju sportova u vodi služi kao rekreacija i rehabilitacija

– Kao i prije projekta, zahvaljujući potpori Grada Vinkovaca, s našim aktivnostima smo nastavili i po završetku projekta. Zato pozivam sve umirovljenike s područja grada Vinkovaca da nam se pridruže, a posebno bih naglasio kako naše usluge mogu koristiti sve osobe treće životne dobi neovisno o tome imaju li status umirovljenika. Svi su dobrodošli, rekao je predsjednik Udruge umirovljenika, Ivan Colarić, u tekstu Anete Pšihistal na portalu Novosti.hr.

Svi mogu doći svaki radni dan od 9 do 13 sati i družiti se, igrati šah, kartati se ili samo razgovarati, a nedjeljom u 19 sati se održavaju plesne večeri. Osim toga, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati na bazenima Lenije umirovljenici mogu plivati, ali i otići na hidrogimnastiku, o čijim blagodatima smo pisali ovdje. Također, organiziraju se razni izleti, odlasci na događanja u okolici, ali i odlasci u kazalište ili toplice.

hidrogimnastika
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap