Umirovljenici provalnice pred očima ukrale životnu ušteđevinu, 2.300 kn

Jasmina Grgurić
8. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Pravi mali triler odigrao se nedaleko od Ludbrega u domu 77-godišnje umirovljenice kojoj su provalnice ušle u kuću dok je bila u kuhinji. Kada je shvatila da se nešto događa, uputila se provjeriti. Imala je što i vidjeti, dvije Romkinje koje joj kopaju po ormaru u potrazi za dragocjenostima…

Ilustracija: Pixabay

Anđela Friščić, 77-godišnja umirovljenica iz Malog Bukovca kod Ludbrega, živi sama i jedva krpa kraj s krajem. Usred dana, u svom je domu zatekla dvije ženske osobe kako kopaju po ormaru, tražeći novac i vrijednosti.

Za to vrijeme, bila je u kuhinji, kada je primijetila da su vrata od hodnika otvorena. Znala je da ih ona nije otvorila i kada je išla vidjeti što se događa, doživjela je šok i prepala se kao nikada u životu.

Grubo ju odgurnula pa pobjegla

Nakon što im se suprotstavila, jedna provalnica ju je fizički napala, nakon čega su pobjegle. Nažalost, prije toga domogle su se njezine skromne životne ušteđevine koju su odnijele sa sobom. Riječ je o 2.300 kuna, za nekoga možda malo, ali za Anđelu iznos koji je dugo skupljala.

“Došla sam u hodnik i vidjela da su i vrata od spavaće sobe odškrinuta, a kad sam došla tamo vidjela sam dvije Romkinje kako prevrću stvari po ormaru. Tad sam uzviknula: „Pa što vi tu radite!? Kako ste ušle!? Na to su one samo odmahivale glavom i jurnule prema van. Prva je pobjegla, a drugoj sam stala na put. Tad me grubo odgurnula te je i ona pobjegla” – ispričala je Anđela Friščić za Podravski list o događajima od prošle subote. 

Kada ju je jedna Romkinja odgurnula, jedva se nekako uspjela održati da se ne prevrne preko stola i glavom  ne udari u radijator. Kazala je i da su provalnice dobro istrenirane u krađi, jer nakon što su brzo istrčale iz kuće, usporile su hod kako susjedima ne bi bile sumnjive. No, dok je gospođa Anđela izašla van i uzbunila susjede, provalnice su već stigle do automobila koji ih je čekao. Auto je bio čakovečkih oznaka.

Boji se otvoriti vrata kada netko pozvoni

Posljedica ovog događaja jest da je Anđela Friščić sada u strahu i boji se otvoriti vrata kada netko zvoni. Dok joj je suprug bio zdrav i živ, ništa im nije nedostajalo, a s prvim se krađama u dvorištu počela susretati još dok je pokojni muž odlazio na liječenje.

Varaždinska policija traga za počiniteljima zbog provale i krađe.

“U subotu 29. prosinca dvije su nepoznate ženske osobe ušle u nezaključanu kuću 77-godišnjakinje i u spavaćoj sobi ispremetale stvari te otuđile novčanik. U trenutku izlaska iz sobe vlasnica je zatekla počiniteljice te je jedna vlasnicu odgurnula nakon čega su pobjegle. Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljima” – poručili su iz PU Varaždinske.

Umirovljenici provalnice pred očima ukrale životnu ušteđevinu, 2.300 kn
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap