Umirovljenici podijeljeni oko šire uporabe covid potvrda, društvo se polarizira

Josip Mihaljević
16. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Vlada se voli hvaliti kako je u dosadašnjem upravljanju epidemijom “spriječila socijalnu frakturu”. Međutim, šira uporaba covid potvrda se ispostavlja kao mjera koja je polarizirala društvo. Ništa drugačije nije ni među umirovljenicima koji su podijeljeni oko nove mjere.

covid potvrda

Foto: Unsplash

Danas je u Hrvatskoj krenuo stroži režim s covid potvrdama. Dojam je da se radi o, do sada, najviše polazirizrajućoj temi u upravljanju pandemijom. Prosvjeda je diljem Hrvatske sve više, a Most je čak najavio da će organizirati referendum o zabrani uporabe covid potvrda. Vlada se od početka epidemije više puta pohvalila kako njihovo upravljanje epidemijom nije dovelo do socijalne frakture, no tek treba vidjeti kako će zaživjeti nove mjere.

Zanimalo nas je što umirovljenici misle o ovoj temi pa smo krajem prošloga tjedna na portal postavili anketno pitanje “Podržavate li širu uporabu covid potvrda” – odgovorilo je preko 1000 umirovljenika i rezultati pokazuju da se i u najrizičnijoj populaciji oko ove teme lome koplja. Podsjetimo, covid potvrde za zdravstvo i sustav socijalne skrbi obvezne su preko mjesec dana, a od danas se ova mjera širi na državne i javne službe te državne tvrtke.

Da covid potvrde trebaju ostati u zdravstvu i socijali, ali i samo tamo, misli tek 6,7 posto ispitanika. Da su covid potvrde glupost misli 46,3% ispitanika, a otprilike još toliko (46,8%) podržava trenutačni režim i još  bi uporabu covid potvrda proširilo na kafiće, restorane i trgovačke centre.

Umirovljenici podijeljeni oko šire uporabe covid potvrda, društvo se polarizira
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap