Umirovljenici nesebično pomažu stradalima u potresu, u dva dana skupili vrijednu pomoć

Jasmina Grgurić
15. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Kad se stare ruke slože, onda to izgleda onako kako to samo umirovljenici mogu i znaju. Nesebičnom pomaganju stanovnicima u potresu stradalim područjima Sisačko-moslavačke županije priključili su se građani iz cijele Hrvatske, a među njima su i brojni umirovljenici koji žele pomoći svojoj generaciji. U samo dva dana vrijedne donacije prikupila je i Pazinska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske.

Pazinska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske, poznata po svom humanitarnom djelovanju, aktivno se uključila u prikupljanje pomoći  za stradale u potresu na Baniji. U dogovoru s istarskim aktivistima i koordinaciji s Gradom Pazinom, u dva je dana prikupljena iznimna količina posteljine i ostalih potrepština. Pozivu pazinskih umirovljenika odazvali su se mnogi Pazinci, ali i žitelji drugih dijelova Istre, izvijestila je ovih dana tamošnja gradska uprava.

Umirovljenici pomažu umirovljenicima: Dijela sredstava odriču se za stradale u potresu!

Prikupljeno je preko 250 plahti, više stotina jastučnica, 100-tinjak navlaka, 21 deka, 9 popluna, 16 jastuka te veća količina zaštitnih sredstava i higijenskih potrepština. Prikupljene donacije distribuirati će se domovima za starije osobe na području Petrinje i Siska, Općoj bolnici Sisak te najugroženijim obiteljima.

Mirjana Monas, predsjednica pazinskog SUH-a, zahvalila je svima koji su se odazvali pozivu kao i volonterima-članovima udruge koji su radili na prihvatu, sortiranju i pakiranju donacija  te pozvala na daljnju pomoć stanovništvu potresom razorenih područja. Nove akcije provesti će se nakon utvrđivanja potreba na terenu te će se prikupljati najpotrebnije stvari za određene ustanove i obitelji.

Istovremeno se pazinski SUH uključio i u prikupljanje pomoći za učenike u organizaciji Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin donacijom školskog pribora u vrijednosti od 1.500 kuna.

Umirovljenici nesebično pomažu stradalima u potresu, u dva dana skupili vrijednu pomoć
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap