Umirovljenici na Knežiji osvojili internet: Pokazali su svima kako se vježba u prirodi

Ana Kanazir
19. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Video umirovljenika kako vježbaju u parku na Knežiji danas je obišao internet. Na snimci objavljenoj na Facebook stranici zagrebačkog saveza sportske rekreacije ‘Sport za sve’ umirovljenici, odnosno većinom umirovljenice vježbaju vani, na svježem zraku. Ljudi u komentarima su oduševljeni, a iz Saveza su nam otkrili kako je interes za njihovim aktivnostima stvarno velik i to diljem raznih naselja u Zagrebu.

‘Sport za sve’ je savez sportske rekreacije koji organizira razne sportske programe diljem naselja u Zagrebu. Većina članova su umirovljenici koji vježbaju tijekom cijele godine, a sudjeluju na raznim vrstama  treninga.

Vježbanje diljem Zagreba

Vježbanje ima odlične prednosti za svakoga, a posebno za osobe starije životne dobi. Najvažnije je prilagoditi vježbe svojim mogućnostima, a neke vježbe možete izvoditi i sami, po uputama stručnjaka, odnosno fizioterapeuta kao u ovom našem tekstu. Osim što će vam vježbanje pomoći za očuvanje tijela i zdravlja, ono će djelovati i na vašu psihu, a u nekim slučajevima vam može pomoći da se nosite s nepoželjnim životnim situacijama, što nam je ispričala i umirovljenica Željka ovdje.

Ove prednosti vježbanja za osobe svih generacija znaju i iz saveza sportske rekreacije ‘Sport za sve‘ koji organiziraju razne programe vježbanja i rekreacije po gradskim četvrtima u objektima mjesne samouprave diljem Zagreba. Otkrili su nam kako većinom provode program korektivne gimnastike, pilatesa i vježbe snage.

Interes je velik

– Inače u programu je oko 2.000 korisnika, većinom umirovljenika koji kontinuirano vježbaju tijekom cijele godine. U ljetnim mjesecima organiziramo Ljetni program na više od 35 lokacija s različitim programima, ali sve na otvorenom. U svim mjesnim odborima smo popunjeni do maksimuma što znači onoliko koliko dozvoljava prostor dvorane. Tako na primjer dvorana Prečko jedna je od najvećih i u jednoj grupi ima po 50-60 vježbačica, rekli su nam iz ‘Sport za sve’.

Program je inače pokrenut još 2005. godine, a trenutno se vježba na lokacijama 34 mjesne samouprave, dok vježbe vode treneri, njih 26. Ako želite i vi vježbati i pokrenuti se, cijena godišnje članarine iznosi 60 eura, a uključuje nordijsko hodanje, plivanje na zagrebačkim bazenima – aqua aerobik, usavršavanje tehnika plivanja, Repligu, spomenuti Ljetni program, online treninge, izlete, manifestacije, ali i preventivne zdravstvene preglede i savjetovalište.

Copy link
Powered by Social Snap