Umirovljenici iz Zagore proslavili dijamantni pir: “Danas muž ne poštuje ženu, a ni žena muža”

Josip Mihaljević
21. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Bračni par Tolić iz vrgorskog sela Kutac proslavio je jubilarni dijamantni pir u krugu obitelji, a slavljenica Dinka komentirala je i današnje bračne parove.

dijamantni pir umirovljenici

Foto: Privatni album | Facebook

Petar Tolić (86) i njegova supruga Dinka Tolić (83) prije nekoliko dana proslavili su jubilarni dijamantni pir, piše slobodnadalmacija.hr.

Pir su proslavili u krugu obitelji u vrgorskom selu Kutcu, a umirovljenici su kazali kako su ponosni na svojih četvero djece, devetoro unučadi i sedmero praunučadi.

Petar se cijeloga života bavio poljoprivredom, a Dinka je do mirovine radila u vrgorskom tekstilnom divu “Braća Rakić”. Vjenčali su se 1961. godine u Vrgorcu, a u svom su mjestu poznati kao pošteni, vrijedni i radišni ljudi koje život nije mazio. Najviše ih je pogodila smrt sina od 22 godine, ali kažu kako su uz obitelj i vjeru u Boga i to uspjeli prebroditi.

Evo kako je slavljenica Dinka komentirala današnje parove:

“Danas muž ne poštuje ženu, a ni žena muža, zato je sve došlo ovako. Mi smo opstali zato što smo cijeli život uvažavali jedno drugo, postojao je sklad. Ponosni smo na svoju djecu, a posebno na unučad i praunučad koji nas uveseljavaju po stare dane. Moram isto tako istaknuti da imam i dvije dobre nevjeste”, poručila je umirovljenica.

 

Umirovljenici iz Zagore proslavili dijamantni pir: “Danas muž ne poštuje ženu, a ni žena muža”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap