Umirovljenice u Zagrebu o Danu žena: ‘Najljepši poklon mi je ljubav’

Ana Kanazir
8. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u prosjeku žene danas imaju 46 godina, prvi put se udaju i rađaju sa 29, a očekuje se da će živjeti do 79. godine. Upravo danas je samo njihov dan. Bili smo na nekoliko lokacija u Zagrebu i saznali smo od pripadnica ljepšeg spola koji im je najljepši poklon koji su dobile za Dan žena. Neke su nam otkrile kako ove godine nisu dobile još ništa, a neke žene su se prisjetile kako se ovaj dan nekada slavio.

Screenshot iz videa umirovljenica koja priča koji joj je najljepši poklon za dan žena, uz tekst na fotografiji 'najljepši poklon koji ste dobili za dan žena'

Dan žena | foto: Screenshot video, Mirovina.hr

Danas je Međunarodni dan žena koji se obilježava diljem svijeta. Mi smo vam u ovom tekstu otkrili da više žena prima u prosjeku niže mirovine, ali i da u mirovinu odlazi više žena. Zanimalo nas je i kakve su poklone žene primale do sada, a odgovori su stvarno zanimljivi.

Osiguranice i umirovljenice: Donosimo pregled stanja žena u mirovinskom sustavu

Tako smo saznali kako se nekada slavio Dan žena. Tada je 8. mart bio drugačiji. Dobivali su se pokloni, išlo se ranije doma, a bili su i organizirani izleti. Kako nam je rekla jedna umirovljenica, danas se malo i zaboravlja na ovaj dan.

Druga gospođa nam je otkrila da ju je iznenadio poklon od prošle godine kada je dobila orhideju i veliku čestitku, dok je druga gospođa kao najbolji poklon istaknula ljubav.

Cijeli video o tome koji je najljepši poklon koji su umirovljenice dobile možete pogledati ispod:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap