Umirovljenice iz sjeverne Hrvatske divnom gestom razveselile pacijente na odjelu pedijatrije

Luka Kalac
19. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Umirovljenice iz Preloga okupljaju se svaku srijedu kako bi se družile i sudjelovale u kreativnim radionicama na kojima izrađuju umjetničke radove. Sedam aktivnih članica tako je napravilo poklon pakete za djecu na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec. Plišane igračke, ručno izrađene mazilice i voće usrećile su najmlađe pacijente koji se bore s opakim bolestima.

Udruga umirovljenika Prelog izradila darove za Odjel pedijatrije Županijske bolnice Čakovec.

Udruga umirovljenika i osoblje pedijatrije | Foto: emedjimurje.net.hr / Županijska bolnica Čakovec

Sedam članica Udruge umirovljenika srijedom se okuplja kako bi izrađivale ručne radove pod okom voditeljice Olge Hoblaj. Ne samo da tako razvijaju vlastitu kreativnost, već međusobno uče i podržavaju se kroz druženje i stvaralaštvo.

Akcija ‘Činiti dobra djela’ u suradnji s Odjelom pedijatrije

Svaka od sedam članica ponaosob počela je od izrade jednostavnih radova, ali s vremenom su s lakoćom počele praviti i one složenije. Zahvaljujući originalnim i zanimljivim idejama te dobroj volji, umirovljenice su se uključile u akciju ‘Činiti dobra djela’.

Riječ je nesebičnoj aktivnosti do koje je došlo u suradnji s Odjelom pedijatrije Županijske bolnice Čakovec i ravnateljom Igorom Šegovićem. Umirovljenice su plišanim igračkama razveselile djecu koja se bore s bolestima na čakovečkoj pedijatriji. Poklonile su im ručno izrađene mazilice i voće, piše emedjimurje.net.hr.

Spoj kreativnosti i humanitarnosti

Na cijelu akciju, kao i na aktivne članice, posebno je ponosna voditeljica Olga Hoblaj.

– Danas, s ponosom i radošću predajemo ove posebne paketiće djeci na Odjelu pedijatrije. Imena ovih nevjerojatnih žena su Ivanka Hranjec, Dubravka Ružman, Nina Pilaš, Milanka Krhač, Radojka Kramar i Franciska Horvat i vrijedi i ih zabilježiti, rekla je Olga Hoblaj za emedjimurje.net.hr.

Una i Jona Šajnović, Kaja Katanec su zajedno s djecom iz Dječjeg vrtića Fijolica Prelog crtali radove koji su izmamili osmijehom najmlađim pacijentima u bolnici.

Copy link
Powered by Social Snap