Umirovljenica u domu ostala bez 170.000 kuna: “Našla sam je smrdljivu, prljavu”

Jasmina Grgurić
14. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Horor priču o umirovljenici koja je u domu za starije na prijevaru ostala bez čitave ušteđevine, 170.000 kuna, donosi večerašnje Provjereno. Ankica Jaković krajem prošle godine pala je pri odlasku na WC u svom stanu u Zagrebu i jutro je dočekala na podu. Prevezena je u dom u kojem je vrlo brzo postala žrtva pljačke.

Umirovljenica Ankica Jaković (Snimak zaslona: Provjereno/Nova TV)

Kada je krajem prošle godine pala u svom stanu i nije mogla ustati, Ankica Jaković pozvala je susjedu da joj pomogne, a došla je i njezina frizerka. No, umjesto na Hitnu, žene za koje je mislila da su joj prijateljice odvele su je u dom Marijan nedaleko od Sesveta. Pritom navodno nije bila pri svijesti. Čim je došla sebi, pomislila je da je tako najbolje jer imat će sve što je potrebno samoj ženi od 87 godina – smještaj, skrb, društvo, piše Dnevnik Nove TV.

Počeli su je zapuštati i kupati tek svaki drugi tjedan

Premda su prema njoj bili ljubazni, ubrzo je shvatila da joj daju tablete od kojih se nije osjećala dobro. U takvom ju je stanju direktor doma Goran Marijan jednom prilikom odveo u banku, kako je ispričala za Provjereno, gdje je ona potpisala što je od nje tražio. Računi su joj ubrzo nakon toga ispražnjeni. Počeli su je zapuštati i kupati tek svaki drugi tjedan.

Život joj je spasio slučajni posjet Vesne Stipanović, kćeri njezine prijateljice.

“Znam kako je ona funkcionirala, a sad odjednom nađete osobu smrdljivu, prljavu…” – ispričala je  Vesna. Hineći da idu kod doktora, izvukla ju je iz doma i odvela u svoju kuću.

Na pitanje osjeća li se poniženo, umirovljenica je rekla:

“Pa možete misliti, kada od pravnika postanete nitko i ništa.”

Mislila da potpisuje trajni nalog za plaćanje doma

vesna križan
Umirovljenica (81) prepisala stan ravnateljici doma za starije, za tri dana "čudesno" dobila mjesto u domu

Četiri dana kasnije Ankici na mobitel stiže poruka iz banke u kojoj je obavještavaju o minusu na računu s kojeg joj je skinuto 140.000 kuna životne ušteđevine te je s kreditne kartice neovlašteno podignuto još nekoliko desetaka tisuća kuna. Novac je s računa podizao Goran Marijan, a osim toga maksimalno je otišao i u minus po tekućem, piše Provjereno Nove TV. Umirovljenica, koja je potpisala punomoć, a mislila je da potpisuje trajni nalog za plaćanje doma, sve je prijavila policiji. Također, vlasniku doma nije dozvolila da koristi kreditnu karticu.

”Što se tiče cijele priče, gospođa ima određenih poteškoća u psihičkom ponašanju, stoga je i bila podnijela policiji prijavu. Dostavili smo sve dokaze koji su potrebni i cijela situacija je razriješena….” – rekao je direktor.

Banka je podnijela kaznenu prijavu protiv direktora doma zbog poslovne prijevare. A istraga je u tijeku i zbog skidanja novca s računa. Prilog o prevarenoj umirovljenici bit će prikazan večeras u Provjerenom.

Umirovljenica u domu ostala bez 170.000 kuna: “Našla sam je smrdljivu, prljavu”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap