Umirovljenica popila na litre piva pa psovala supruga, završila u zatvoru!

Jasmina Grgurić
25. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Općinski sud u Varaždinu ovih je dana krivom proglasio 61-godišnju umirovljenicu iz Varaždina koja je, nakon što je popila nekoliko litara piva, vrijeđala i psovala supruga koji je pozvao policiju. Završila je u zatvoru na 15 dana, izrečena joj je i obveza liječenja od alkohola, a za nasilničko ponašanje u obitelji okrivljavana je i ranije.

Ilustracija: Unsplash

Zbog nasilničkog ponašanja u obitelji Općinski sud u Varaždinu na deset dana zatvora, uz obvezu liječenja od alkohola, osudio je 61-godišnju varaždinsku umirovljenicu. Ona je u pijanom stanju, nakon što je popila skoro dvije boce piva od po dvije litre, vrijeđala supruga psujući mu Boga i prijeteći da će ga izbaciti van iz kuće. Iz javno objavljene presude vidljivo je kako je zbog nasilničkog ponašanja u obitelji kažnjavana i ranije.

Suprug joj kupio četiri litara piva, ona sve popila odmah

Pijana i agresivna umirovljenica B.D u kolovozu ove godine ponovno je bila nasilna prema svome suprugu, iako je za isto djelo već osuđivana u protekle tri godine. Tužbu protiv nje podnijela je policija koja je u stan stigla na poziv supruga.

Deda iz Međimurja vozio mrtav pijan, policija ga našla jer je vozač iza sve snimio

Iz tužbe je vidljivo da joj je suprug toga kobnoga jutra kupio dvije boce piva od po dvije litre, takozvane “bambuče” koje je obećala rasporediti na subotu i nedjelju. Međutim, popila je obje tijekom tog istoga dana dok je kuhala ručak. Da bi stvar bila gora, otišla je po još jednu bocu koju je također popila. Ta joj je doza očito bila presudna, jer je nakon toga počela maltretirati supruga.

Sve je eskaliralo zbog novca. Naime, u knjizi u kojoj je držala 400 kuna ušteđevine za more na koje nisu otišli, nije pronašla 200 kuna, dok je 200 već ranije potrošila, a 200 ostavila za telefon. Optužila je supruga da joj je uzeo novac. Nakon svađe koju je prešutio, suprug se spremio da izađe iz stana, a kada je žena čula da je zvao policiju, i ona je otišla iz stana pa policajci nisu zatekli nikoga. Kada se vratio kući, nakon trećeg piva od dvije litre uslijedio je novi sukob pa je muž opet pozvao policiju.

“Jebo Ti B** mater, izbacit ću te van”

“Kriva je jer se ponovno nasilnički ponašala u obitelji, na način da je u vrijeme kada je u svojem organizmu imala određenu koncentraciju alkohola, s time da je alkotest odbila, vikala ,galamila i pogrdnim riječima i psovkama “jebo Ti B** mater, izbacit ću te van” vrijeđala i psovala svojega supruga, što je kod njega izazvalo povredu dostojanstva i osjećaj uznemirenosti” – stoji u presudi.

Sud joj je izrekao kaznu od 10 dana zatvora, ali kako je u zatvoru odmah po ovom događaju provela već 15 dana, nije joj ostalo ništa za odslužiti, osim mjere liječenja od alkohola. Okrivljenu je oslobodio plaćanja prouzročenih troškova prekršajnog postupka, jer ima samo oko 2.000 kuna mirovine.

 

 

Umirovljenica popila na litre piva pa psovala supruga, završila u zatvoru!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap