Umirovljenica odgovarala na pitanja iz mature: ‘Današnji maturanti moraju svašta znati’

Matej Markovinović
26. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Ekipa našeg sestrinskog portala srednja.hr, prošetala se centrom Zagreba te ispitivala građane pitanja iz mature. Na ‘pitalicu’ je pristala i jedna umirovljenica, koja je sve to dosta vješto riješila, ali je na kraju priznala da današnji maturanti moraju svašta znati.

Foto; Unsplash

Maturanti ovoga tjedna pišu dva obvezna predmeta na maturi, Hrvatski i Matematiku. Radi se o predmetima koji su uglavnom najvažniji za upise na fakultete, a za koje se maturanti moraju – dobro pripremati. Povodom toga, ekipa novinara s našeg sestrinskog portala srednja.hr, prošetala se centrom Zagreba i ispitivala prolaznike pitanja s mature iz Hrvatskog.

Među prolaznicima, naišli su na jednu umirovljenicu, koja se vrlo rado okušala u ovoj ‘pitalici’. Naime, na pitanje ‘kako se naziva pročišćenje osjećaja uzrokovano strahom i sažaljenjem, koje u gledatelja izaziva tragedija’, ova Zagrepčanka nije znala odgovor. Pokušala je, ali se nije mogla sjetiti da je riječ o pojmu katarza. 

Nakon toga, upitana je u kojem se književnom djelu pojavljuju likovi Dante i Vergilije. Tu je odgovorila k’o iz topa – Božanstvena komedija!

– Današnji maturanti svašta moraju znati. Ja sam stara škola, prastara. Imam maturanta unuka i stresno mu je ovo razdoblje, zaključila je umirovljenica.

Što su ostali prolaznici odgovorili, pogledajte u videu kojeg prilažemo u nastavku teksta.

@srednja_hr

Pa da, katarza, očito 😂 #justsrednjathings #srednjahr #matura #hrvatski #katarza #srednja #maturanti

♬ original sound – srednja_hr – srednja_hr

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap