Umirovljenica kriva, bolesnog brata tukla limunima po glavi

Jasmina Grgurić
20. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Nesvakidašnji slučaj dogodio se na području Varaždina, gdje je 74-godišnja umirovljenica osuđena jer je bolesnog brata izudarala po glavi vrećicom u kojoj su bila dva limuna. Sud joj je izrekao kaznu još prije nekoliko godina, no žalila se pa je postupak tek sada okončan, no žaliti se može opet.

Ilustracija: Pixabay

Umirovljenica Vilma (74) s varaždinskog područja proglašena je krivom, jer je bolesnog brata izudarala po glavi vrećicom u koja su se nalazila dva limuna. Do tog incidenta došlo je još prije nekoliko godina, a kako se žalila postupak je tek sada okončan, no ne u njezinu korist.

Bio je slabije pokretan, sjedio je na stolici…

Sve se dogodilo oko 8 ujutro ispred vikendice na varaždinskom području, blizu granice sa Slovenijom. Prema presudi, Vilma je “prolazeći pored brata Željka, koji je poradi otežanog kretanja, odnosno bolesti sjedio na stolici, udarila plastičnom vrećicom, u kojoj su se nalazila dva limuna, nekoliko puta po tjemenu glave”, piše u sudskoj presudi, prenosi portal Danica.

Umirovljenica koja je otkrila da ima 500 eura mirovine je pak negirala optužbe.

Umirovljenik se posvađao s kćerkom oko ormara pa dobio 15 dana zatvora!

“Kad sam prolazila pokraj njega, on je uzeo sprej kojim je počeo odmah špricati po meni, a ja sam mirno išla i nije točno da bih ga tom prilikom udarila, već sam otišla dalje. Njegova supruga je pozvala policiju i rekla da se oni nalaze u vikendici, a da ih ja napadam” – kazala je na sudu.

Policija je zbog obiteljskog nasilja bila prijavila i brata, ali on je u međuvremenu umro pa je postupak protiv njega obustavljen.

Može se opet žaliti pa dočekati i zastaru

Na sudu je svjedočila i Željkova supruga koja je rekla kako su tog jutra došli špricati vinograd. Vidjela je kako je Vilma došla do njezina supruga koji je ležao na ležaljci te ga vrećicom udarala po glavi. Posvjedočila je da ni inače nisu u dobrim odnosima.

Baka Vilma je, dakle, proglašena krivom i kažnjena sa 1.000 kuna te mora platiti 200 kuna troškova postupka. Slučaj se dogodio još u svibnju 2017. godine te su Vilma i brat bili osuđeni. No, žalili su se pa je Visoki prekršajni sud ukinuo presudu i sve vratio na početak. Ako se Vilma odluči opet žaliti, lako je moguće da će cijeli postupak otići u zastaru, piše Danica.

Umirovljenica kriva, bolesnog brata tukla limunima po glavi
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap