Umirovljenica Jelka i tri godine nakon potresa živi u kontejneru: ‘Ljuta sam na sve i preumorna’

Ana Kanazir
29. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Prošlo je točno tri godine od potresa u Petrinji koji je iza sebe ovaj grad ostavio u ruševinama. Stradale su brojne kuće i zgrade, a obnova ide jako sporo pa mnogi i dalje čekaju da se vrate u svoje domove. Jedna od njih je i umirovljenica Jelka kojoj se kuća još nije krenula obnavljati zbog čega je već poprilično ljuta i umorna.

Umirovljenica daje intervju

Umirovljenica Jelka | Foto: Screenshot

Mnogi su u potresu u Petrinji ostali bez svojeg doma, a jedna je i umirovljenica Jelka. Ona tri godine još uvijek čeka obnovu svoje kuće i živi u kontejneru.

Situacija je neizvjesna

Obnova u Petrinji | Foto: SMŽ
Bačićeva obnova: Nova naselja za stradale u potresu kasnije će služiti korisnicima domova umirovljenika

Jelka je prvo dobila žutu naljepnicu pa crvenu i onda opet žutu, a sada je ponovno dobila crvenu naljepnicu za kuću, a dobila je i nalog za rušenje kuće i gradnju nove.

Ova situacija joj je jako stresna, ali i neizvjesna s obzirom na to da i dalje ne zna što će se događati jer se sve vrlo brzo mijenja. Da stvar bude gora, ov 66-godišnja umirovljenica živi sa sinom od 36 godina u malom kontejneru.

‘Ljuta sam na sve’

– Ljuta sam na sve. Oni koji nisu ništa imali koji su živjeli u državnim stanovima su dobili sve, za njih zovu medije da ih slikaju da dobiju nešto, a mi koji imamo kuće ne dobivamo ništa. Pojedini, ne svi, pojedini, rekla je Jelka za danas.hr.

Dodala je i kako ne vjeruje više ništa dok se nešto ne počne događati, ali i kako je preumorna od svega. Ona je čak i mirovinu dočekala bez svojeg doma, a kroz suze je rekla kako joj je to jako teško. Ipak, sreću u život joj unose unuci koje čuva dok im roditelji radi, ali i to se događa u malom kontejneru. Njezinu sudbinu sigurno dijeli još puno umirovljenika, a jedino što mogu je čekati.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap