Umirovljenica iz Podravine ima 96 godina i sama cijepa drva: “Bez posla ne bih mogla živjeti”

Josip Mihaljević
16. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenica Marija iz Podravine živi s mlađim sinom koji je bolestan pa se ona brine o njemu. U kući u Kalinovcu drži “sva četiri kuta”, a sama cijepa i drva.

baka marija

Foto: 24sata.hr screenshot

‘Superbaka’ Marija iz Kalinovca živi s mlađim sinom Brankom (58) koji je bolestan pa se ona brine o njemu, pišu 24sata.hr. Novinare je dočekala kolačima i ispričala im je zanimljivu priču.

Naime, iako sama ima 96 godina, za sebe kaže da ima dosta snage pa čak cijepa i drva.

“Preveć sam sretna kaj morem sve delati. U rukama imam još dosta snage, ali manje nego prije par godina. Za hodanje koristim štaku više iz navike kad sam imala problema s koljenom. Rad me drži na životu. Bez posla ne bih mogla živjeti”, kazala je umirovljenica novinarima.

Da bi demonstrirala da govori istinu, prepolovila je jednu cjepanicu pred njima:

“Neke moram udariti i po par puta jer više nemam snage u rukama kao prije par godina, ali se ne predajem i sama sve to radim jer je sin bolestan i brinem o njemu”, ispričala je umirovljenica.

Ima i vrt, kaže da ju je zemlja othranila. Za ručak im je ispričala priču svog života. Rođena je 1926. godine kao najmlađe dijete u obitelji uz četiri starija brata. Prisjeća se 2. svjetskog rata, kaže da je bilo teško:

“Za vrijeme 2. svjetskog rata bilo je jako teško. Moj muž Marko, koji je umro prije 40 godina, sa svojom braćom vratio se živ iz rata, dok su, nažalost, mnogi izgubili život”, kazala je.

Od hobija, kaže da voli pratiti politiku i da joj se jako sviđa Angela Merkel. Svake nedjelje ide na misu, a kada nema posla, po dobrim starim običajima izađe pred kuću i druži se sa susjedima.

Umirovljenica iz Podravine ima 96 godina i sama cijepa drva: “Bez posla ne bih mogla živjeti”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap