Umirovljenica (74) svakodnevno posjećuje podzemnu željeznicu kako bi čula glas svog pokojnog muža

Matej Markovinović
10. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Srcedrapajuća priča stiže iz Velike Britanije. Margaret McCollum (74), stanovnica Londona, već godinama posjećuje stanicu tamošnje podzemne željeznice, ne bi li čula snimljeni glas svoga pokojnog muža, koji obavještava putnike da pripaze na razmak između vlaka i platforme.

Screenshot: Facebook

Priča o 74-godišnjoj Londončanki, Margaret McCollum, jedna je od najsrcedrapajućih istinitih priča koje ćete pročitati ovih dana.

Naime, McCollum je poznata u Londonu po tome što svaki dan dolazi na stanicu podzemne željeznice Embankment, kako bi čula snimljeni glas svog pokojnog muža Oswalda Laurencea, koji obavještava putnike da pripaze na razmak između vlaka i platforme (Mind the gap).

Margaret je inače umirovljena liječnica opće prakse, a svog muža koji je bio kazališni glumac, upoznala je 1992. u Maroku. Zajedno su bili sve do 2007., kada je Oswald iznenada preminuo, što ju je slomilo.

“Bilo je strašno izgubiti ga. Imao je veliku volju za životom. Otkad je umro, sjedila sam na stanici i čekala sljedeći vlak dok ne bih čula njegov glas”, rekla je Margaret za BBC 2013. godine.

Iako je Oswaldov glas bio glavni spas za Margaret, 2012. godine on je jednostavno – nestao. Margaret je otišla do osoblja na stanici podzemne željeznice, objasnila im situaciju, no oni su joj tada rekli kako je stigao novi digitalni sustav, koji nije imao Oswaldov glas.

Znate li da postoji čak 5 jezika ljubavi? Na kojem vi izražavate ljubav?

“Prvog studenog, on više nije bio tamo. Raspitivala sam se i rečeno mi je da postoji novi digitalni sustav i da ne mogu staviti njegov glas na njega”, navela je Margaret.

No, potaknuti ovom pričom, osoblje podzemne željeznice u Londonu, uspjelo je u arhivama pronaći snimku Oswaldovog glasa te ga 2013. godine staviti u svoj novi sustav. Margaret tako dan danas, i dalje svakodnevno posjećuje stanicu podzemne željeznice Embankment, ne bi li se prisjetila svoga voljenog muža Oswalda.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap