Umirovljenica (66) nepoznatim muškarcima uplatila na desetke tisuća kuna

Jasmina Grgurić Zanze
4. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Zašto bi netko od svoje životne ušteđevine uplaćivao novac nepoznatim ljudima, samo zato što su obećali da će vratiti? Možda je u pitanju dobrota, možda lakovjernost, a možda i već dobro poznati slučaj zaljubljivanja preko društvenih mreža, najčešće u američke vojnike. Najnovija prijevara dogodila se na štetu 66-godišnje umirovljenice iz Bjelovara.

Ilustracija: Pixabay

Umirovljena Bjelovarčanka (66) obratila se policiji, jer smatra da je prevarena za nekoliko tisuća kuna, doznaje Bjelovar live.

facebook
Glumili da su američki vojnici pa preko Facebooka opljačkali dvije umirovljenice iz Bjelovara

Policijskim istražiteljima je ispričala kako je prošle godine stupila u kontakt s dvojicom muškaraca koji su je tražili da im uplati određenu sumu novca, uz obećanje da će posuđeno vratiti. Ništa ne sumnjajući, žena je povjerovala u njihovu priču te obavila uplatu. Nakon toga su uslijedili novi zahtjevi za uplatom novca.

Bjelovarčanka je na koncu obavila nekoliko uplata, a cifra se popela na nekoliko desetaka tisuća kuna.

–Uplaćeni novac su mi obećali vratiti – požalila se Bjelovarčanka policijskim istražiteljima.

Konkretno, u prijavi je navela da su je od srpnja 2021. godine lažnim prikazivanjem činjenica dvojica muškaraca dovodila i održavala u zabludi kako bi im uplaćivala novac, kao i da će joj uplaćeni novac vratiti.

Inače, ovo nije prvi takav slučaj u Bjelovaru gdje su na isti način lažni američki vojnici opljačkali dvije umirovljenice preko Facebooka. Isto se lani dogodilo i umirovljenici iz Varaždina koja je mislila da se dopisuje s američkim vojnikom. Pamtimo i slučaj lažnog američkog vojnika koji je preko društvenih mreža zaveo, a potom i prevario 72-godišnju umirovljenicu.

Umirovljenica (66) nepoznatim muškarcima uplatila na desetke tisuća kuna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap