Umirovljena učiteljica planirala oteti ministra zdravstva: Osumnjičena je za terorizam

Matej Markovinović
16. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Njemačka policija uhitila je umirovljenu učiteljicu zbog navodne zavjere za otmicu tamošnjeg ministra zdravstva Karla Lauterbacha. Osumnjičena je za terorizam i smještena je u pritvor, a ranije joj je oduzeta i mirovina zbog ideološkog djelovanja.

Foto: Unsplash

Nesvakidašnji slučaj stiže iz Njemačke. Naime, tamošnja je policija uhitila umirovljenu učiteljicu koju se dovodi u vezu s navodnom zavjerom za otmicu ministra zdravstva Karla Lauterbacha. Vlasti su je osumnjičile za terorizam te je završila u pritvoru.

Kako prenosi Fenix-magazin, umirovljenica je navodno bila na visokom položaju u protudržavnoj skupini, u kojoj je bila zadužena za formiranje i koordinaciju grupe. Navodi se da je sudjelovala u nabavi oružje i eksploziva, kao i da je vodila razgovore o regrutaciji potencijalnih članova udruge.

Riječ je, nadalje, o poklonicima ideologije koja ne priznaje savezne i pokrajinske ustave u Njemačkoj, pa umjesto toga “štuje” ustav Reicha iz davne 1871. godine. Udrugu je u travnju razotkrila njemačka policija, a prema uredu saveznog tužitelja, za cilj su si postavili stvaranje građanskog rata u Njemačkoj, što bi dovelo do rušenja vlade i kolapsa parlamentarne demokracije.

Budući da je umirovljena učiteljica bila dio te udruge, vlasti su joj još prije ovog slučaja oduzele mirovinu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap