Umirovio se na samo jedan dan pa sada prima i direktorsku plaću i mirovinu

Jasmina Grgurić Zanze
10. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Vlasnik tvrtke iskoristio je promjene u mirovinskom sustavu kako bi uz direktorsku plaću primao i punu mirovinu. Umirovljenik je bio jedan dan, nakon čega se vratio na direktorsku poziciju.

Božićnice Foto: Mirovina.hr

Tomislav Galović, vlasnik tvrtke Kulin Galović koja se bavi proizvodnjom suhomesnatih proizvoda, otišao je u mirovinu, prestao biti direktor svoje firme, no već idućeg dana vratio se na direktorsku poziciju.

Naravno, riječ je o novoj zakonskoj mogućnosti koja od 1. siječnja ove godine omogućuje starosnim, ali i prijevremenim umirovljenicima rad na pola radnog vremena uz zadržavanje isplate punog iznosa mirovine. Galović je zakon prilagodio sebi i iskoristio ga na najbolji mogući način. Naime, dok se većina umirovljenika prvo umirovi, a onda razmišlja o mogućnosti ponovnog povratka na tržište rada, on se zapravo umirovio na jedan kako bi nastavio raditi svoj posao, ali i primao punu mirovinu uz direktorsku plaću.

Crno-bijela fotografija muškarca koji sjedi sam
Mogućnost rada od sada i za novih 200.000 prijevremenih umirovljenika

Za Lider je rekao kako je službeno u mirovinu otišao na jedan dan te se već s prvim radnim danom slijedeće godine vratio na posao. Naime, kadrovske promjene u Galovićevoj tvrtki dogodile su se 30. prosinca, kada je prestao biti direktorom, a na njegovu poziciju došla je njegova snaha Mara Galović. Direktorom je imenovan ponovno 2. siječnja.

Ipak, direktorski posao obavljat će na pola radnog vremena, ali prema zakonskoj mogućnosti primat će i mirovinu i plaću.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap