Ukrajina mobilizira sve žive, ministar obrane osnovao diviziju starijih od 60 godina

Josip Mihaljević
25. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Ukrajinski predsjednik jučer je potpisao dokument kojim se pokreće opća mobilizacija, a danas su krenuli pozivati građane da im se pridruže. Ne postoji dobna granica, a oni koji su iznad 60 godina i žele se boriti imat će posebnu diviziju.

stariji vojnik

Ilustracija: Unsplash

Žestoka i brza invazija Rusije na Ukrajinu natjerala je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog na potpisivanje dokumenta o općoj mobilizaciji stanovništva, a danas je njihova Teritorijalna obrana objavila poruku zapovjednika obrambenih snaga Jurija Galušikina kojom se pozivaju svi građani da se prijave za obranu zemlje.

“Ukrajina danas treba svakoga. Pojednostavili smo proceduru učlanjenja. Donesite putovnicu i identifikacijski kod. Ne postoji dobna granica”, objavila je ukrajinska Teritorijalna obrana.

Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov također je pozvao narod da ustane protiv Rusa, a što se tiče starijih volontera – donio je odluku o ustrojavanju brigada boraca koji su stariji od 60 godina.

“Donio sam odluku, kojojm je dogovoreno s komandantom Snaga TRO Oružanih snaga generalnom Jurijem Galuškinom, da u sklopu teritorijalne obrane angažiraju snage patriota starijih od 60 godina, koji su mentalno i fizički spremni da se odupru i poraze neprijatelja”, napisao je ministar obrane.

Ukrajina mobilizira sve žive, ministar obrane osnovao diviziju starijih od 60 godina
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap