Uhićene zaposlenice KB Dubrava: Krale novčanike i nakit pacijentima na respiratoru pa kupovale čizme

Josip Mihaljević
17. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je danas o nevjerojatnom slučaju iz glavne državne covid bolnice KB Dubrava. Uhićene su dvije zaposlenice koje su teško bolesnim pacijentima otuđile novčanike i nakit pa su se počastile shoppingom.

Foto: KB Dubrava | Hrvatsko neurokirurško društvo

Policijski službenici PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo “Teška krađa” i pet kaznenih djela “Računalna prijevara” od kojih su dvije u pokušaju te nad 45-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila četiri kaznena djela “Teška krađa”.

Krale novčanike i nakit pacijentima koji su se liječili u covid bolnici

Dosadašnji dio istrage utvrdio je da su zaposlenice KB Dubrava operirale neovisno jedna o drugoj.

Sumnja se da je 51-godišnjakinja između 13. i 14. siječnja 2021. godine iskoristila teško stanje pacijenta koji se liječio u bolnici i iz jedne od bolničkih prostorija otuđila njegov novčanik s dokumentima i bankovnim karticama. U sljedeća dva dana je u dva navrata na bankomatima neovlašteno podigla novac, a još dva puta je pokušala podići novac ali su joj transakcije odbijene. Novac je iskoristila kako bi kupila ženske čizme – a materijalna šteta iznos 10.300 kuna.

Isto tako, sumnja se da je njena 45-godišnja kolegica između 15. studenog prošle i 19. veljače ove godine u istoj zdravstvenoj ustanovi iskoristila osobito teško stanje četvero pacijenata koji su se tamo liječili. Njima je otuđila novčanike, mobitele i nakit. Sumnja se da je dio nakita već prodala u poslovnicama za otkup zlata, a novac je potrošila na osobne potrebe – materijalna šteta iznosi oko 27.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Beroš: Riječ je o teškom moralnom i kaznenom djelu

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je komentirao ta dva slučaja na konferenciji Stožera civilne zaštite. Kazao je da je u kontaktu s ravnateljem Lukšićem i da su obavijestili nadležne institucije.

“Apsolutno će biti daljnjeg postupanja, ali ne samo u sferi medicinskog djelovanja nego i poštovanja zakona općenito. Riječ je o izrazito teškom i moralnom i kaznenom djelu”, kazao je ministar.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap