Udruga umirovljenika Grada Čakovca dobila novi prostor, a preseljenje su svečano proslavili

Ana Kanazir
20. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Udruga umirovljenika Grada Čakovca u subotu je proslavila preseljenje u nove prostorije u Perivoju Zrinskih. Upravo će u ovom prostoru umirovljenici nastaviti provoditi svoje aktivnosti i družiti se sa svojim vršnjacima. Na samom slavlju preseljenja okupio se velik broj njih, a govor je održala i gradonačelnica Čakovca, Ljerka Cividini.

Otvaranje novog prostora Udruge umirovljenika Grada čakovca

Otvaranje novog prostora Udruge umirovljenika Grada Čakovca | Foto: Grad Čakovec

Udruga umirovljenika Čakovca se nakon dugog niza traženja primjerenog prostora za rad, konačno uselila u prostore stare trafostanice u čakovečkom parku. Umirovljenici će se ovdje moći družiti, ali i uživati u raznim aktivnostima.

umirovljenici sa školarcima u domu za starije, dok su na stolu izrezbarene bundeve
Klub unuka u gimnaziji na sjeveru Hrvatske spaja učenike i korisnike Doma za starije, evo kako to izgleda

Nova službena adresa Udruge umirovljenika Grada Čakovca je Perivoj Zrinskih. Umirovljenici će tako sada svoje aktivnosti provoditi u prostorima stare trafostanice u čakovečkom parku. Novi će prostori služiti za rad udruge, ali i kao mjesto susreta i druženja. Treba napomenuti i kako su prostorije obnovljene i kako u njima ima dovoljno mjesta, ali i da je ovo novi početak za udrugu, objasnila je predsjednica Udruge umirovljenika Grada Čakovca Franciska Ćetković.

– Nakon godina traženja primjerenog rješenja za smještaj vaše udruge, vjerujem da smo pronašli najbolji prostor u kojem ćete moći raditi, djelovati i osmišljavati nove projekte, rekla je na svečanosti otvaranja gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Na proslavi otvorenja novog prostora okupio se veći broj umirovljenika koji su nazdravili za novi početak, počastili su se malim zalogajima, a bilo je i vremena za pjesmu, ali i za vježbanje. Osim gradonačelnice, na otvorenje je došao i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je Udruzi zaželio mnogo uspjeha u planiranim aktivnostima.

Osim Udruge umirovljenika, u Čakovcu postoji i Klub unuka koji se održava u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec, a cilj mu je međugeneracijska suradnja. Više o tome smo pisali u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap